Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

jotka 15:48, 05 mar 2014

Pozwól nam choć trochę uczestniczyć w tym procesie powstawania nowego Postaram się nie przeszkadzać ...
Zmiany baaardzo przemyślane, więc konsekwentnej realizacji życzę
mira 17:09, 05 mar 2014

Ograniczanie gatunków to element abecadła, gratuluję decyzji. Ja o tym myślę od czasów ogrodowiska i na razie powstaje lista zasadnicza, jednak bardzo wątpię czy ostatecznie wykonam taki ruch dlatego podziwiam za decyzję.

Dobrej pracy w ogrodzie życzę.
Pszczelarnia 17:26, 05 mar 2014

Mira, jak Ci mówi jedna osoba trudną (z Twojego punktu widzenia) prawdę, to się pukasz w czoło, jak Ci druga mówi to samo - rozmyślasz do bólu, jak trzecia - to idziesz i wykonujesz, co mówią inni.
A jak jeszcze sama przy tym dorosłaś do decyzji - to . I o to chodzi.
mira 17:33, 05 mar 2014

Wszyscy co u mnie bywają nic nie mówią albo piszczą jak coś się podoba / ale to amatorzy / i teraz tak myślę że to dobrze nie jest a te 3 prawdy znam i one są prawdziwe
mam juz kule i krzesełko
Mala_Mi 17:42, 05 mar 2014

Rewolucja.... a ja nie ograniczam liczby gatunków bo lubię ten mój jarmark
Madzenka 20:12, 05 mar 2014

Ewo konsewencja to u Ciebie codziennośc, zatem w ogrodzie mnie nie dziwi
Tess 20:22, 05 mar 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Zdjęć nie będzie (na razie) - wszystko jest in statu nascendi - jak to się mówi w fizyce.

Ewo, moja ciekawość sięga zenitu
Gabriela 20:35, 05 mar 2014

Pszczelarnia napisał(a)
R. 'Alba Maxima', r. 'Mme Plantier', r. 'Stanwell Perpetual', r. 'Gipsy Boy', r. 'Bienenweide rot', r. 'Sonnenroeschen', r. Souvenir du Dr Jamain', r. Munsteadt Wood, r. 'Golden Celebration', r. 'Artemis'. I jeszcze r. Sea Foam'.

Czekam na te same: Alba Maxima, Mme Plantier, Souvenir du DJ, Munstead Wood,, no i jeszcze inne, same białe i różowe. Myślałam długo o Stanwell Perpetual, ale po wyczytaniu że ma mnóstwo kolców skreśliłam na razie tę "pimpkową" różę z listy. I też zamówiłam 19 sztuk.
Zostawiasz sobie na pamiątkę kartki z planowania zamówienia, na których wpisuje się i skreśla na zmianę nazwy odmian? Bo ja tak, lubię potem wracać do historii rozmyślania o różach.
Właśnie zdałam sobie sprawę, że mam na półce 11 książek o samych różach, w tym osiem dużych albumów. Czy to nie jest aby przesada ?.
agniecha973 21:55, 05 mar 2014

Pszczelarnia napisał(a)
R. 'Alba Maxima', r. 'Mme Plantier', r. 'Stanwell Perpetual', r. 'Gipsy Boy', r. 'Bienenweide rot', r. 'Sonnenroeschen', r. Souvenir du Dr Jamain', r. Munsteadt Wood, r. 'Golden Celebration', r. 'Artemis'. I jeszcze r. Sea Foam'.

Ale lista! Tylko część kojarzę, resztę muszę pooglądać. Czy tu czuję wpływ na eMów obustonny - u mnie słupy, u Ciebie róże...
mira 22:10, 05 mar 2014

Gabriela napisał(a)

Czekam na te same: Alba Maxima, Mme Plantier, Souvenir du DJ, Munstead Wood,, no i jeszcze inne, same białe i różowe. Myślałam długo o Stanwell Perpetual, ale po wyczytaniu że ma mnóstwo kolców skreśliłam na razie tę "pimpkową" różę z listy. I też zamówiłam 19 sztuk.
Zostawiasz sobie na pamiątkę kartki z planowania zamówienia, na których wpisuje się i skreśla na zmianę nazwy odmian? Bo ja tak, lubię potem wracać do historii rozmyślania o różach.
Właśnie zdałam sobie sprawę, że mam na półce 11 książek o samych różach, w tym osiem dużych albumów. Czy to nie jest aby przesada ?.

Fajne to skreślanie, też lubię wracać do takich zapisków,
Gabrysiu to nie przesada to się pasja nazywa

ciekawe ile książek ma Ewa o różach ja tylko 3 .