Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

zbigniew_gazda 20:00, 08 lis 2014

Też kliknąłem na kuchnię i co zrobiłem ? Ugotowałem makaronu, usmażyłem boczku, posypałem to wszystko białym serem i posoliłem. Już nie ma niestety. Ewa a co się przejmujesz ciężarówką. U mnie za płotem jest parking sklepowy dla klientów i dla dostawców. Masakra - ale nie będę zaczynał od zera ha ha ha. Pozdrawiamy.
Bogdzia 15:50, 09 lis 2014

Wkleiłam u siebie ale widzę że nie byłas wiec tu wklejam liliowca którego Ci wysłałam

Pozdrówka .
Mala_Mi 20:06, 10 lis 2014

Z powodu gości na jedzenie patrzeć nie mogę.. i nie zaglądam na bloga.. ale zajrzałam do Ciebie napisać, że na mojej fotce to kalina Eskimo.
nicol21 20:43, 10 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Jeszcze pigwę powinnam posadzić. Dlaczego jesienią mam tyle pomysłów i werwy?

Zostawiam ciepło rozgrzewające.

No no, a jaka prezencja!
Szkoda, tych cieżarówek za rzeką, ale czy one tam są bardzo często parkowane? A pozatym widoczek cudny. No i nie tylko ten!
Ale że też chciało ci się plewić kostkę - podziwiam!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
magnolia 10:39, 12 lis 2014

Klon Scanlon mogę Ci kupic u nas. Tylko jak go do Was wysłać, nie wiem.

W klonach mam jeszcze oko na klon pensylwański- u Oudolfa w ogrodzie rośnie ich kilka. Ten jest piekny także w sezonie- jego kora, liście
Wieloszka 10:51, 12 lis 2014

Dopiero doczytałam, że czerwone liście raczej nie wchodzą w grę, więc klon Royal Red nieaktualny. Pensylwańskiego nie widziałam nigdzie u nas w szkółkach, ale BK ma czasem takie różności.
Powodzenia
Pszczelarnia 10:52, 12 lis 2014

Marto, jest mały problem.
Mała Ogrodniczka Wieloszka mówi, że klon gubi liście szybko. Faktycznie moje 4 szybko je tracą (tylko acer campestre je utrzymuje). Ten zaś rósłby na przeciągu w dolinie strumienia. Ale ich (klonów) pokrój mi pasuje, są pożytkiem wczesnowiosennym dla pszczół (źródło pyłku).
Nie wiem co zrobić, mam dylemat.

Bo klony już namierzyłam.
A ten klon miałby jednak zasłaniać ciężarówkę.

Obok/niedaleko rośnie już platan i 2 drzewo musi się zgrywać z nim.
Edit: może buk żółty, jednak? Miejsca tam jest dużo cały pas.

Platan długo trzyma liście.
magnolia 10:56, 12 lis 2014

tak, gubi. Pensylwański nie wiem czy tez szybko, on za to w sezonie jest atrakcyjny.
Platan troche duzy jednak
A grusza Chanticleer?- pokrój jak scanlon , trzyma liscie nadal, kolory teraz obłedne, pozytek dla pszczół chyba jest - kwiaty.... dla mnie piekna jest
Pszczelarnia 11:03, 12 lis 2014

Mam już dokładnie na rogu rabaty, przed tym żywopłotem grabowym.I planuję jeszcze jedną na początku tej rabaty jako podmianę tej jodły przy tarasie.
magnolia 11:08, 12 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Mam już dokładnie na rogu rabaty, przed tym żywopłotem grabowym.I planuję jeszcze jedną na początku tej rabaty jako podmianę tej jodły przy tarasie.

czyli byłyby dwie obok siebie?-nie, chybaźle myślę.
Dwie obok siebie bardzo by mi sie podobały, mocne by były wizualnie