Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Toszka 09:52, 26 lis 2014

Wygooglowałam sobie ten trzcinnik i trafiłam na Pennisetum alopecuroides 'Red Head'
Pięęęękna...
Mala_Mi 12:46, 26 lis 2014

Boziu.. byłam u ciebie na str. 877.... widać, że rok w ogrodzie na ukończeniu bo stronki lecą Poczytam wieczorkiem... teraz nie mogę.. ale wrócę...

Ktoś sie pyta o hosty pod wierzbą.. posadziłam, bo mnie pusty plac wnerwia. Zimą musi być łyso bo tam karmniki stoją. Hosty idą powoli ale idą.. nie podlewałam tam nawet..
Za kilka lat liczę na busz jak u Vivy

Fotek nie mam bo tam jeszcze łyso i ciemno.. takie udało sie wynaleźć.. większość to malotki na 3 listki tratowane przez psa.. dlatego zabezpieczone prętami i doniczki by oka nie wydłubać..

Pszczelarnia 12:50, 26 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)
Boziu.. byłam u ciebie na str. 877.... widać, że rok w ogrodzie na ukończeniu bo stronki lecą (...)

Na jakim ukończeniu? Jestem w czerwcu i jeszcze tyle tematów ogrodowych przede mną.

Mala_Mi 17:51, 26 lis 2014

Ewuś.. pobujałam razem z Tobą za Twoimi wspomnieniami... tylko jak dla mnie te pół roku zleciało za szybko w realu i we wspomnieniach. Fantastyczny pomysł na podsumowanie roku... czytało sie i oglądało jak dobrą powieść. Wrócę jeszcze do tych wspomnień..
I czeakm na cd...

Acha.. tulipanki nie wyglądają na Tarda tylko Turkiestanica Ale jak zwał tak zwał, jedne i drugie fajne.

Karczownika współczuje, też mi przeorał kawał ogrodu... wszytko w szerokim pasie poszło zastrugane na ołóweczki... a wodę mam daleko..

Grusza pięknie wybarwiona

Pozdraawiam Cię tytanie pracy
viva 19:58, 26 lis 2014

magnolia napisał(a)

Raczej ostnica trzcinnkowata- stipa calamagrostis. Na trzcinnika za niska

Stipa brachytricha to trzcinnik krótkowłosy innna nazwa Calamagrostis brachytricha

Rozwieję wątpliwości co do nazwy trawy, o którą pytała Ola, to Calamagrosis acutiflora "Waldenbuch". Rzeczywiście jest niższy od "Karl Foerster" ale podobny z wysokością do paskowanych (przynajmniej tak jest u mnie)Różni się jeszcze tym od innych trzcinników, że układa się w walcharz, nie jest pionowy jak inne. Bardzo go lubię, jest ślicznie zielony i bardzo wcześnie startuje wiosną.
Twoje wspomnienia podróżnicze przywołały też moje piękne, czerwcowe chwile

Gabriela 22:17, 26 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Obejrzałam Twój pamiętnik z przyjemnością.
Jednak to zdjęcie powyżej przykuło moją uwagę, bo ta rabata to jest rabata z klasą.
Kindzia 13:06, 27 lis 2014

Byłam, oglądałam...

Jak jeszcze nie miałam kompostu, różane kopczyki usypywałam z ziemi ogrodowej...

Pozdrówka
bdan 15:33, 27 lis 2014

Pszczółko kochana, czy a mogę Cię prosić o zamieszczenie u mnie zdjęć selserii jesiennej, ponoć masz.

Jakby były z różnych okresów to byłoby super, no i jeszcze gdzie kupowałaś?
malgorzata_s... 17:14, 27 lis 2014

Ewuniu Fluksonia to wg. Krzysia hortensja Cudne wspominki Też ich troszkę w tym roku mam Buziaki
zawitka 17:26, 27 lis 2014

Ewa ja mam dwie odmiany laurek obie są piękne urokliwe i mają cudne liście szczególnie Vernonka . u mnie dobrze obie rosną na słoneczku i dają radę choć nie powiem raz mi zmarzła Vernonka i miałam wywalić ale Haneczka nasza napisała mi żeby zciąć i ona odbije To tyle to jest Otto LuykenMiałam duży krzew ale odmłodzilam , a tę wsadziłam do doniczki bo młoda a obiecałam koleżankom odnóżki to boję się żeby nie zmarzły .wiesz tak na wszelki wypadek