Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Kasya 08:23, 28 lip 2023

Wiaan napisał(a)
Mój eM ciśnie z rabatą pod brzozą, ma w planie położyć obrzeże w sobotę. Ja planowałam na jesień ale nie będę zaprzeczać

O rany… żeby tak mój miał w planach polozyc obrzeze to byłabym szczęśliwa
Joann 08:46, 28 lip 2023

Zachęciłaś mnie, chyba idę powyrywać listki hakonkom
Wiaan 09:18, 28 lip 2023

Joann napisał(a)
Zachęciłaś mnie, chyba idę powyrywać listki hakonkom

Asia ale nie same listki tylko z korzonkami, wiesz prawda? Zalecam ten zabieg wczesną wiosną i jesienią, latem próbowałam w zeszłym roku i nic z tego nie wyszło
Wiaan 09:21, 28 lip 2023

LIDKA napisał(a)
No to miło ogrodować we dwoje. Ja jeszcze dziś nie wyszłam z podziwu ze mój sie zgodził na drzewo i chętnie pojechał do szkółki.
Już posadzone.

Rozmnazalnik masz spory. Fajny. Hakony zazdroszcze

Jak to się zmieniają nai Panowie
Lidka a nie myślałaś aby hakonki mieć w donicach, lubisz doniczki widziałam, a one super w donicach wyglądają i zimują także. Wiem, że w ziemi nie chcą rosnąć, jak będziesz chciała to mogę Ci wysłać
Wiaan 09:22, 28 lip 2023

Basieksp napisał(a)
Mi z patyków nic nie wychodzi, także podziwiam i gratuluję a hakonki to już całkiem mi się podobają mam u siebie jedną, żartuję że u mnie ona jest pod ochroną może kiedyś będzie chciała i u mnie rosnąć?

Dziękuję Próbuję i spodbało mi się Ja jestem po prostu uzależniona od hakonechloa
Wiaan 09:25, 28 lip 2023

Makao napisał(a)
Super mieć taką koleżankę

edi75 napisał(a)

Zgadzam się z Anią

Wspieramy się we wszystkim od lat Najbardziej mnie cieszy, że teraz będziemy blisko siebie mieszkać
Wiaan 09:29, 28 lip 2023

Kasya napisał(a)

O rany… żeby tak mój miał w planach polozyc obrzeze to byłabym szczęśliwa

To wynika z chęci upłynnienia kostki z odzysku przy powiększaniu tarasu a nie z nowej rabaty, tak aby była jasność chyba, że po cichu tak myśli ale się nie przyzna

Mnie zależało jesienią bo od razu posadziłabym cebule czosnków, nie znoszę potem grzebać w gotowej rabacie. Teraz położy a obsadzaniem zajmę się jesienią
DariaB 10:19, 28 lip 2023

To szczęście mieć taką przyjaciółkę! Rozmnażalnik super! Dobrze wiedzieć, że hakonki nie grymaszą w powiększaniu masy w donicy, też ich trochę potrzebuję. Mąż jak się garnie do roboty to nie ma co szukać przyczyn takiego stanu rzeczy tylko się cieszyć
Basieksp 11:59, 28 lip 2023

A powiedz mi, te Twoje hakonki to bardziej w cieniu, czy półcień, ja mam tego mojego bidaka w półcieniu, ziemia dość ciężka, ale próchniczej dodałam, czy może trochę luźniejszą z żwirkiem pomieszać i więcej słońca jej dać, no słabo u mnie rośnie, nie chce wystartować.
Wiaan 12:50, 28 lip 2023

Basieksp napisał(a)
A powiedz mi, te Twoje hakonki to bardziej w cieniu, czy półcień, ja mam tego mojego bidaka w półcieniu, ziemia dość ciężka, ale próchniczej dodałam, czy może trochę luźniejszą z żwirkiem pomieszać i więcej słońca jej dać, no słabo u mnie rośnie, nie chce wystartować.

U mnie rosną w cieniu, półcieniu, słońcu a nawet pod brzozą Mam kilka dosłownie sztuk, które mi się zwijają w trąbkę i gorzej im się rośnie. Mam glebę piaszczysto-gliniastą. Zawsze przy sadzeniu mieszam swoją ziemię z kompostem lub dobrą ziemią z worka, dodaję wióry rogowe jak mam. Mam taką niezidentyfikowana odmianę, która w dwóch słonecznych miejscach wcale nie rosła, przesadziłam do donicy na taras i się zebrały. Teraz rosną na nowej rabacie gdzie jest słońce ale nie cały czas i zobaczymy. All gold najszybciej i najładniej rośnie mi w cieniu z niewielką ilością słońca. Rozsady mam w miejscu z wystawą północną, mają kapkę słońca od wschodu i późnego zachodu i to im pasuje.