Umknęło mi pytanie To hortensja candlelight, rośnie w donicy, kupiona niedawno więc pewnie dlatego tak szybko.
Rabaty i jezówki dziękują U mnie dziś też padało, widzę, że ogród nie narzeka ale tak w weekend, dlaczego?
Bardzo się zmieniło prawda? Teraz tylko dopracowuję kilka rzeczy, jestem zadowolona.
Tak jedna donica stoi na zewnątrz przy furtce. Zwykle były tam rośliny sezonowe: bratki, potem lawenda i jeszcze póżniej wrzosy, ale chciałabym wieloletnie bo nie mam siły na ciągłe przesadzanki i jest sesleria jesienna, zobaczymy jak to z nią będzie bo chwilowo taka trochę nieelegancka
Ja już też zrezygnowałam z sezonowych roślin w donicach - wymiana 3,4 razy w sezonie tyle donic to za duże koszty i czas. Obsadziłam donice trawami
Muszę do Ciebie tutaj na forum częściej zaglądać
Dzisiaj miałam miłą wizytę koleżanki z osiedla, też ogrodniczki Oczywiście obchód obowiązkowy i jak to jednak dobrze jak innym spojrzeniem ktoś zerknie. Zarosło mi przejście do kompostownika, jest za domkiem i miałam przesadzać rośliny co zmieniłoby uład, a teraz mi bardzo pasuje. Koleżanka od razu stwierdziła aby na skos zrobić przejście. Nawet płyty mi zostały kwadratowe, lekko tylko coś przesunę i faktycznie fajnie to może wyglądać. Jutro pomierzę