Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 10:56, 05 paź 2023

Przed i po Tak mnie naszło Aż sama nie wierzę jaką ja przeszłam zmianę...

Wiaan 10:59, 05 paź 2023

CD

anuska2507 11:19, 05 paź 2023

Przemiana z efektem WOW
MagdaLenka 13:12, 05 paź 2023

Zdjęcia porównawcze są najlepsze! Cudowna metamorfoza.
edi75 14:49, 05 paź 2023

Przemiana.... katalogowa
Patrycja_KG_Lu 15:46, 05 paź 2023

Piękna przemiana. Takie porównania są najlepsze. Czasami nie widzi się efektu jak się patrzy z dnia na dzień, na dosadzenie jednej/kilku roślin, a jak się cofnąć bardziej to dopiero różnica wyskakuje.
LIDKA 17:13, 05 paź 2023

olciamanolcia napisał(a)
Ja bym tu dała same horty I tę czupryniastą kulkę na kiju czyli tego szczepieńca bym zabrała.

Anetka
Magnolie wysuń w ten uskok między żywopłotami bliżej rogu. Szkoda że ona blisko tuji się męczyć będzie. Te conicowe stożki dałąbym bardziej do przodu za kulami zachowujać symetrie do kuli na pniu.

i pomysł Justyny z hortami fajny jest. Jakieś nieduże z ażurowym kwiatem by pasowały.

to tylko propozycja. buźki
Magleska 20:24, 05 paź 2023

Wow
lubię takie porównawcze fotki

Możesz być z siebie dumna przepiękny ogród
Wiaan 09:56, 06 paź 2023

Dziewczyny zbiorowo dziękuję
Tak jak Patrycja napisała, to święta prawda, na co dzień nie widzimy zmian, dopiero mając takie foty porównawcze jesteśmy w szoku, każda z nas Wiele lat potrzeba aby ogród dojrzał ale ja już jestem szczęśliwa
Wiaan 10:32, 06 paź 2023

LIDKA napisał(a)

Anetka
Magnolie wysuń w ten uskok między żywopłotami bliżej rogu. Szkoda że ona blisko tuji się męczyć będzie. Te conicowe stożki dałąbym bardziej do przodu za kulami zachowujać symetrie do kuli na pniu.

i pomysł Justyny z hortami fajny jest. Jakieś nieduże z ażurowym kwiatem by pasowały.

to tylko propozycja. buźki

Wygrzebałam zdjęcia, gdzie lepiej widać odległość magnolii od tuji, ona nie jest blisko nich, takie wrażenie było. Jest szczepiona, a osiąga rozmiary max 2-3 metry, ta odmiana oczywiście.

Stożki faktycznie przydałoby się wysunąć do przodu, one są karłowe, nie rosną tak jak zwykła conica, na szczęście Tutaj po środku pomiędzy stożkami miałam piękną sosnę, ale niestety zachorowała Hortensje sobie odpuszczę, będzie za dużo.
Myślę o wąskim amrowcu, o którym Ania pisała ( widziałam takiego koło siebie- piękny teraz zwłaszcza) posadziłabym w takiej samej odległości jak są od siebie graby po lewej lub bez drzewa, a wtedy, np. ładny miskant Yakushima dwarf lub rozplenica. Jak tuje kiedyś zrobią ścianę to będzie taka właśnie pusta ściana dlatego kombinuję