Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiolka5_7 11:08, 15 paź 2023

Szafirkom nic nie będzie. Bratowa ma takie co już dawno liście wypuściły i normalnie potem kwitną.
Wiaan 13:17, 15 paź 2023

Pocieszyłyście mnie, w donicy z trawami mam od zeszłego roku i też ruszyły. Wyrywane jakieś te szafirki, reszta siedzi grzecznie
Wiolka5_7 13:41, 15 paź 2023

Ja mam stare babcine ,więc moje dopiero liście wypuszczają wiosną
Monika83 19:19, 15 paź 2023

Wiaan napisał(a)
Szafirki sadzone pod koniec września pod brzozą wykiełkowały no kurcze tak szybko? Będę musiała jakieś okrycie zrobić, czy one przetrwają zimę w takich stanie?
Wczoraj target z myciem i posprzataniem domku narzędziowego wykonany, czy Wy też tak balaganicie w takich miejscach w ciągu roku ?

Przy wczorajszej pogodzie sadzenie cebul to była bajka Obym jeszce miejsca miała więcej...
U szafirków to normalne że liscie pojawiają się już we wrześniu, nic im nie będzie przetrwają zime moje też mają liście każdego roku o tej porze Też sadziłam wszystkie cebulowe we wrześniu
Mary 20:00, 15 paź 2023

U mnie hakonki w tym roku też wyjątkowo obficie kwitną.
Dostały tego lata więcej wody niż w zeszłym roku.
Judith 16:25, 16 paź 2023

Nowa rabata pod brzozą jest piękna . Zmiana żwirku na korę i zabuszenie zmieniło radykalnie wygląd frontu i jest świetnym nawiązaniem do rabat z tyłu. Super .

Hakonki też kwitną u mnie jak głupie .
Wiaan 11:17, 17 paź 2023

Wiola, stare babcine powiadasz

Monika to dobra wiadomość. Ja swoje cebulowe sadzę po prostu jak mam czas, sadziłam kiedyś w styczniu i też kwitły, były niskie i później wzeszły i czekam na nie w tym roku czy będą wyższe, czy po prostu taka odmiana.

Mary mam wrażenie, że wszystkie trawy u mnie obficie kwitną, jak sie rozglądam po ogrodach to u innych także. Pewnie lato im służyło Za to hortensje mam niższe aniżeli w ubiegłym roku, nie wiem czy to przez sposób tegorocznego kaskadowego cięcia czy było dla nich zbyt sucho.

Judith
dziękuję, miło mi bardzo Polubiłam ją od początku i przyznam, że nie dbałam wcześniej o rośliny tam rosnące, a teraz to się zmieniło i myślę, że mimo brzozy będzie im dobrze
Wiaan 11:19, 17 paź 2023

Mam taki temat nie wykopałam tulipanów w jednym miejscu gdzie chcę dokonać zmiany i korci mnie aby je po prostu przesadzić. Czy robiłyście tak kiedyś? Nie jest ich dużo ale ładne są
MartaCho 12:31, 17 paź 2023

Ja przesadzałam w zeszłym roku - wyrosły w nowym miejscu bez problemu, ale w starej miejscówce też okazało się, że jakieś się ostały- nie wiem doprawdy, jak to się mogło stać
Wiaan 12:41, 17 paź 2023

MartaCho napisał(a)
Ja przesadzałam w zeszłym roku - wyrosły w nowym miejscu bez problemu, ale w starej miejscówce też okazało się, że jakieś się ostały- nie wiem doprawdy, jak to się mogło stać

Superowo, poczekam na cieplejszy dzień i działam