Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 00:10, 06 paź 2024

Różanka jesiennie, teraz widzę jak trzcinnik jako jeden wykrzyknik to słabo wygląda, mam tam trzy, ale dziwnie posadziłam, zmierzę się z tym
Wiaan 00:17, 06 paź 2024

Judith napisał(a)
Żadnego smutku nie dostrzegam .
Perfekcyjnie i pięknie

Judith dziękuję ♥️ pogoda przytłaczająca i tak mi jakoś smutaśnie się wydawało.

Wyobraź sobie, że zgubiłam się dziś w lesie na grzybach, spanikowałam, nawigacja nie działała, jacyś faceci wprowadzili mnie w błąd co do kierunku gdzie mam iść, oddaliłam się od męża i stąd taka sytuacja. Grzybiarka ze mnie, że szok
Wiaan 00:21, 06 paź 2024

Mam pytanko, to są liście z dwóch różnych klonów, ale oba pod nazwą Orange Dream, ten przebarwiony jest taki od dawna. Czy po kształcie liścia można stwierdzić, że to ta sama odmiana?
Ten z lewej na bank Orange Dream, od wiosny do jesieni przebarwia się jak on, ale z prawej nie jestem pewna.

LIDKA 07:20, 06 paź 2024

Rabaty jak segmenty a wsYstko ze sobą pasuje. Ta przy domku przepiękna , hortki to zachwycają a cała reszta mniam.

Buziaki
olciamanolcia 11:22, 06 paź 2024

Ale horty masz ładnie wybarwione . Moje takie piękne tylko pod brzozami- reszta popalona słońcem
Mont Blanc pod platanami brązowiutkie
Monika83 15:57, 06 paź 2024

Wiaan napisał(a)
U mnie pogoda kiepska, dużo pada i nawet w porę udało mi się trawnik nawieźć jesiennym. Czekam na przyszły, ponoć ciepły tydzień i ruszam na różankę, przesadzanie, dzielenie i takie tam.

Świdośliwa już łapie kolorki

Chatka utopiona w bylinach

Rozplenice przy domku uwielbiam

Ale pięknie ❤ Aneta u Ciebie jeszcze rozchodniki kwitną? Kurcze u mnie już od jakiegoś czasu przekwitły..
Monika83 16:03, 06 paź 2024

Wiaan napisał(a)
Mam pytanko, to są liście z dwóch różnych klonów, ale oba pod nazwą Orange Dream, ten przebarwiony jest taki od dawna. Czy po kształcie liścia można stwierdzić, że to ta sama odmiana?
Ten z lewej na bank Orange Dream, od wiosny do jesieni przebarwia się jak on, ale z prawej nie jestem pewna.

Aneta mnie się wydaje że to są dwie różne odmiany klonów, patrząc po kształcie i ząbkowaniach liścia one różnią się..
Judith 16:04, 06 paź 2024

Wiaan napisał(a)

Judith dziękuję ♥️ pogoda przytłaczająca i tak mi jakoś smutaśnie się wydawało.

Wyobraź sobie, że zgubiłam się dziś w lesie na grzybach, spanikowałam, nawigacja nie działała, jacyś faceci wprowadzili mnie w błąd co do kierunku gdzie mam iść, oddaliłam się od męża i stąd taka sytuacja. Grzybiarka ze mnie, że szok

Powiem Ci, ze ja - w przeciwieństwie do większości forumek - nie lubię lasu . Mogę iść, ale ustalonymi drogami, ewentualnie ścieżkami. Nigdy nie zapuszczam się głębiej. Nie ze strachu przed jakimś stworzeniem (ludzkim lub nie-ludzkim, choć to właściwie też nie bez znaczenia), a z niechęci do bliskości leśnej roślinności. Takie zgubienie jak Twoje chyba sparaliżowałoby mnie całkowicie...
olciamanolcia 16:42, 06 paź 2024

Wiaan napisał(a)

Hahaha ja mam tak świetną orientację w lesie że mówiłam mojemu Nieżonowi że jak będzie się chciał mnie pozbyć to może mnie w lesie zostawić
Raz się okręcę i już nie wiem gdzie jestem dlatego zawsze idę z kimś i robię za plecak
Judith 16:45, 06 paź 2024

olciamanolcia napisał(a)

Hahaha ja mam tak świetną orientację w lesie że mówiłam mojemu Nieżonowi że jak będzie się chciał mnie pozbyć to może mnie w lesie zostawić
Raz się okręcę i już nie wiem gdzie jestem dlatego zawsze idę z kimś i robię za plecak

Dobre