Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 13:35, 09 maj 2025

edi75 napisał(a)
Anetka ja tam chwastów u Ciebie nie widzę
Trawnik super
Idę zobaczyć na nowy wątek i co tworzysz

Chwasty na zdjęciu niewidoczne Trawnik faktycznie jakiś ładny się zrobił przy minimalnym nakładzie pracy, pogoda mu sprzyjała widocznie

Nowy wątek na razie niewiele ma, ale czas i jeszcze raz czas mnie blokuje.
Wiaan 13:37, 09 maj 2025

MagdaLenka napisał(a)
Aneta, a ta werbena w różance to bardzo Ci przeszkadza? Bo moim zdaniem fajnie będzie komponowała się z różami...

Oj tak, przeszkadza mi bo będzie się siała w kółko i zdominuje róże Ona owszem pięknie się komponuje, ale teraz dojrzałam, że to nie miejsce dla niej. Jakoś w hortensjach tak się chetnie nie wysiewa, a tam już byłaby porządana
Wiaan 13:37, 09 maj 2025

mrokasia napisał(a)
Mam taki dywan z werbeny w jednym miejscu a w drugim z firletki…

Wyobrażam sobie, ciekawe czy się cieszysz
Wiaan 13:41, 09 maj 2025

MartaCho napisał(a)
Rabaty niezmiennie piękne, podobają mi się bardzo Twoje graby- moje takie grube beczki w tym roku! Ale dywan- tfu! Trawnik oczywiście to serio mistrzowski! Na nowym Camp Nou takiego nie mają

Ps. Jeśli potrzebujesz seslerii to nadal mam.

Marta rabaty i trawnik dziękują, coś tam jeszcze zmieniam ale to niewidoczna kosmetyka.
Trawnik syn kosił ostatnio i taki dumny jest z siebie Przy okazji była nauka na błędach, bo robił to w czyściutkich białych butach na szczęście domył na świeżo.

Graby w tym roku i mnie zachwycają.
Wiaan 13:42, 09 maj 2025

Rojodziejowa napisał(a)
Anetka, ależ pięknie, równiutko, zielono, soczyście!
A werbenę nie lepiej będzie wyrwać, jak ciut urośnie niż teraz pędzelkować?

Dziękuję Asia z werbeną faktycznie poczekam, może ktoś ma ochotę to mogę wysłać sadzonki, a raczej sadzoneczki w ilości hurtowej
Wiaan 13:47, 09 maj 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
W jakiej odmianie masz graby? Ładniutkie. Ja się doczekałam nareszcie małych siewek jeżówek od Ciebie. Nawet specjalnie trzęsłam suchymi kwiatami nad ziemią. Strasznie się cieszę na nie. Dodatkowo nie wiem jak to się dzieje, ale mam hakone z 3 różnych sklepowych źródeł, z zeszłego roku oraz dwuletnie, dwie odmiany. Ledwo zipią, nie bardzo przyrastają, a ta od Ciebie All Gold już podwoiła się

Graby, hmm zapomniałam i do tego w moim pamietnym zeszycie nie zapisałam odszukam w wątku, ale to jakieś raczej zwykłe były, fastigiata chyba

Mega się cieszę, że roślinki rosną u Ciebie. Jak będziesz chciała to wyślę hakone Macra bezodmianową, tylko ją podgonię w donicy, bo dzieliłam i taka biedniutka na razie.
Ukorzeniam też lawendę Rosea, zobaczymy co z tego będzie.
Wiaan 13:47, 09 maj 2025

LIDKA napisał(a)

All gold to duża odmiana i prawda jest taka że darowane z O roślinki rosną wiele lepiej niz kupne.

Też mam Anetkowe jeżówki tylko nie wiem w którym miejscu rabaty. Jakies siewki mam. Zobaczymy co urośnie

To absolutna prawda
Wiaan 13:49, 09 maj 2025

Joann napisał(a)
Anetko, graby piękne! Ja swoje jeszcze tnę wąsko, ale kiedyś też tak planuje je zostawić. Chwastów nie widać, a są?
Nowy wątek w obserwowanych

Graby w tym roku tak wystrzeliły, są ładne przyznaję Ja też je raczej opitalałam, a tu taka niespodzianka
Nowy wątek długi nie będzie, ale chętnie podzielę się włożoną pracą, bo zaangażowałam się
Wiaan 13:52, 09 maj 2025

Margo2 napisał(a)

Anetko, co to za drzewko przy żywopłocie? Koleżanka szuka takiego pokroju drzewa.

Wszystko wygląda perfekcyjnie.
Tez bym poczekała aż werbena podrośnie.
Ja nie mam problemów z siewkami, bo jesienią wycinam prawie wszystkie werbeny, zostawiając tylko 3,4 na rabacie do wysiania.

Gosia, o które drzewko pytasz

Czy perfekcyjnie to raczej nie, ale udało mi się osiągnąć efekt jaki chciałam, takiego podziału ogrodu na strefy, może bardziej mnie znane, ale każda coś tam innego mówi

Zrobię jak piszesz, tylko ja wytnę wszystko Moje w innym niejscu zimują i tam je zzostawię.
Wiaan 21:47, 14 maj 2025

Piwonie w porównaniu z ubiegłym rokiem są ogromne, czekam z niecierpliwością na kwiaty, własne piwonie, marzenie z dzieciństwa