Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 21:16, 04 maj 2025

Jak widzę werbenę, która się wysiała na różance, to aż mnie serce boli. Ja to chyba posmaruję herbicydem, jakimś pędzlem, aby reszty nie uszkodzić. To są tysiące siewek a Ela mnie ostrzegała...

Z racji sadzenia u znajomych nie mam czasu na swój ogród
Chwasty w oczach mi rosną, ale co tam z daleka nie widać.
Donice jedynie obsadziłam i małe dosadzanki zrobiłam.

Graby są tak piękne w swojej formie, że będę je cięła tak, aby zachowały właśnie swój naturalny kształt tylko je trzymać w ramach. Niesamowicie urosły.

edi75 21:33, 04 maj 2025

Anetka ja tam chwastów u Ciebie nie widzę
Trawnik super
Idę zobaczyć na nowy wątek i co tworzysz
MagdaLenka 22:04, 04 maj 2025

Aneta, a ta werbena w różance to bardzo Ci przeszkadza? Bo moim zdaniem fajnie będzie komponowała się z różami...
mrokasia 22:37, 04 maj 2025

Mam taki dywan z werbeny w jednym miejscu a w drugim z firletki…
MartaCho 22:54, 04 maj 2025

Rabaty niezmiennie piękne, podobają mi się bardzo Twoje graby- moje takie grube beczki w tym roku! Ale dywan- tfu! Trawnik oczywiście to serio mistrzowski! Na nowym Camp Nou takiego nie mają

Ps. Jeśli potrzebujesz seslerii to nadal mam.
Rojodziejowa 22:59, 04 maj 2025

Anetka, ależ pięknie, równiutko, zielono, soczyście!
A werbenę nie lepiej będzie wyrwać, jak ciut urośnie niż teraz pędzelkować?
Patrycja_KG_Lu 07:08, 05 maj 2025

W jakiej odmianie masz graby? Ładniutkie. Ja się doczekałam nareszcie małych siewek jeżówek od Ciebie. Nawet specjalnie trzęsłam suchymi kwiatami nad ziemią. Strasznie się cieszę na nie. Dodatkowo nie wiem jak to się dzieje, ale mam hakone z 3 różnych sklepowych źródeł, z zeszłego roku oraz dwuletnie, dwie odmiany. Ledwo zipią, nie bardzo przyrastają, a ta od Ciebie All Gold już podwoiła się
LIDKA 07:27, 05 maj 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
W jakiej odmianie masz graby? Ładniutkie. Ja się doczekałam nareszcie małych siewek jeżówek od Ciebie. Nawet specjalnie trzęsłam suchymi kwiatami nad ziemią. Strasznie się cieszę na nie. Dodatkowo nie wiem jak to się dzieje, ale mam hakone z 3 różnych sklepowych źródeł, z zeszłego roku oraz dwuletnie, dwie odmiany. Ledwo zipią, nie bardzo przyrastają, a ta od Ciebie All Gold już podwoiła się

All gold to duża odmiana i prawda jest taka że darowane z O roślinki rosną wiele lepiej niz kupne.

Też mam Anetkowe jeżówki tylko nie wiem w którym miejscu rabaty. Jakies siewki mam. Zobaczymy co urośnie
Joann 07:41, 05 maj 2025

Anetko, graby piękne! Ja swoje jeszcze tnę wąsko, ale kiedyś też tak planuje je zostawić. Chwastów nie widać, a są?
Nowy wątek w obserwowanych