Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Judith 14:16, 28 kwi 2025

Wiaan napisał(a)

Judith, ale masz pamięć, szacun Dziękuję za miłe słowa. Okno w tym miejscu i w takim wydaniu mi naprawdę tu pasuje i jest konsekwencją tego co w domu. Styl nowoczesny, ale z wplecionym retro Wiesz czego mi tu brakuje - wody coś kminię, najbardziej lusto wodne.

Ale pamięć, że co? Masz taki kredens?
Cię florek! No to nie, nie pamiętałam, tak mi się to lustro tutaj kojarzy - stylowy staroć jako przełamanie/dopełnienie nowoczesności .
Makao 14:45, 28 kwi 2025

Klon piękny. Świeci z daleka.
Laurowiśnią mnie pocieszyłaś bo muszę swoje świeżaki przyciąć. Wychodzi na to że one są jak trzmieliny. Z miejsca pa starym liściu wyrastają nowe.
olciamanolcia 14:49, 28 kwi 2025

Makao napisał(a)
Klon piękny. Świeci z daleka.
Laurowiśnią mnie pocieszyłaś bo muszę swoje świeżaki przyciąć. Wychodzi na to że one są jak trzmieliny. Z miejsca pa starym liściu wyrastają nowe.

Ja regularnie tnę laurowiśnie
W ubiegłym roku cięta dwukrotnie
Raz przymusowo po przemarznięciu
Drugi raz na jesieni już delikatnie
Teraz jest piękna , ma sporo przyrostów
Makao 14:54, 28 kwi 2025

olciamanolcia napisał(a)

Ja regularnie tnę laurowiśnie
W ubiegłym roku cięta dwukrotnie
Raz przymusowo po przemarznięciu
Drugi raz na jesieni już delikatnie
Teraz jest piękna , ma sporo przyrostów

Ależ radość na moje serduszko
Patrycja_KG_Lu 15:01, 28 kwi 2025

Wiaan napisał(a)
Jesienią posadziłam donicy laurowiśnię z gołym korzeniem jako awaryjna sadzonka. Przycięłam niedawno i oto efekt Na rabacie też przycięte, ale tam mało słońca i późniejszy będzie start.

Na grupie na FB dotyczącej laurowiśni sugerują w maju sypnąć jej Osmocote albo YM Complex.

Co do lustra wodnego to dwa kwadratowe obok siebie ostatnio w swoim ogrodzie montowała Ewa. Pasowałyby kształtem do Twoich lamp kostek.

Chociaż w połaczączedniu z klonami to lepszy efekt byłby z wody płynącej/spadającej.
Wiaan 17:08, 28 kwi 2025

Judith napisał(a)

Ale pamięć, że co? Masz taki kredens?
Cię florek! No to nie, nie pamiętałam, tak mi się to lustro tutaj kojarzy - stylowy staroć jako przełamanie/dopełnienie nowoczesności .

Tak, chodziło mi o kredens, pisałam kiedyś o nim, ma 100 lat
Wiaan 17:09, 28 kwi 2025

Makao napisał(a)

Ależ radość na moje serduszko

Ania ja dopiero zaczęłam z nimi przygodę, ale właśnie Justyna pisała o swoim cięciu, zresztą Ona jest z sekatorem urodzona
Wiaan 17:13, 28 kwi 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Na grupie na FB dotyczącej laurowiśni sugerują w maju sypnąć jej Osmocote albo YM Complex.

Co do lustra wodnego to dwa kwadratowe obok siebie ostatnio w swoim ogrodzie montowała Ewa. Pasowałyby kształtem do Twoich lamp kostek.

Chociaż w połaczączedniu z klonami to lepszy efekt byłby z wody płynącej/spadającej.

Sypnęłam YM Complex Do wszyskiego używam, począwszy od trawnika. Czasem coś tam innego kupowałam, ale to, obornik, wióry rogowe, mączka bazaltowa to mój zestaw ulubiony, oczywiście nie wszystko na raz, zależy do czego

Tak do klonów jakaś lejąca woda byłaby super. Jak coś fajnego wpadnie mi w oko to kto wie, prąd jest. Jesli chodzi o budowanie to nie mam mowy, musi być coś gotowego.
Wiaan 23:30, 29 kwi 2025

Jeśli ktoś z Was miałby w nadmiarze seslerię jesienną chętnie odkupię.
Patrycja_KG_Lu 07:45, 30 kwi 2025

Wiaan napisał(a)
Jeśli ktoś z Was miałby w nadmiarze seslerię jesienną chętnie odkupię.

A ile sztuk potrzebujesz i jak dużych?