Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

Madzenka 08:00, 14 kwi 2013

bociek napisał(a)

Grabiami lub pazurkami Albo dzieciecymi grabkami do pisakownicy jak jeszcze jakies masz

Chyba grzebieniem będę czesać
ana_art 09:05, 14 kwi 2013

Kasiu uwierz że Twoje żurawki wyglądają o niebo lepiej niż moje. Najgorzej wygląda Georgia przy bukszpanowych kulkach. Dałyśmy wczoraj po robocie, a dzisiaj wszystko mnie boli... nie zmienia to faktu że dzisiaj tez pójdę do ogrodu, nie będzie to taki maraon jak wczoraj ale
aaaa bym zapomniała wczoraj przyleciał nasz bociek wyobraź sobie, że ornitolodzy postawili mu słup obok starego gniazda. TYlko jakiś taki wysoki. Siedział wczoraj tam i obserwował okolice
a co do kolacji to M zrobił grila, pierwszego w sezonie więc byłam zwolniona
gierczusia 16:31, 14 kwi 2013

Achh .. O grillu tu czytam .. Mniam .. Dostanem jakowegoś pozostałego szaszłyka ??
Ja teź dziś zaliczyłam krótki rękawek i nie posiadam się z tego tytułu z radości
gierczusia 16:35, 14 kwi 2013

Bociuś .. Szukałam fotek z ciachania żurawek ,tak długo aż znalazłam .. Ja się bojam aż tak bardzo wychlastać .. Mówisz ,że bendom żyć ??
bociek 16:39, 14 kwi 2013

Ela, w ramach zmiany oponek z zimowych na letnie odmawiam palaszowania karkowek, szaszlykow i innych kaszanek Wiec jak Aneta poczestuje to bierz i moja porcje. Zadowole sie dodatkami

Co do zurawek, no wlasnie nie wiem, bojam sie, ale chyba jednak beda skubane zyly, a jak nie beda to nowe beda To znaczy te pod ktorymi nie ryly krety i spolka
alinak 16:44, 14 kwi 2013

ja też co roku ciacham żurawki z wszystkich dużych liści . odrosną -nic sie nie martwcie . za to dobrze się przyjrzyjcie czy aby mają w ogóle korzenie . nornice je uwielbiają .
jak zaś spostrzeżecie że niema ich to nie wyrzucajcie , tylko dobrze przyciśnijcie do ziemi i wypuszczą nowe .
żurawki dobrze się ukorzeniają . mam ten problem z nornicami co roku . tak że u mnie żurawki rosną na oparach korzeni .
mnie nawet dzisiaj korcił sekatorek , ale nie mam mowy -jestem staroświecka . w niedzielę tylko laba
bociek 16:50, 14 kwi 2013

Alinko, czyli jest nadzieja, ze te naruszone przez stwory przezyja... To mi ulzylo, bo na jednej kolejowej to mi strasznie w zurawkach narobily kipiszu i krety i nornice. Jutro docisne je mocniej do gleby jak radzisz.

Dzisiaj mam falowe bole glowy (bol nadchodzi falami, ale tak, ze scina), wiec niegdzie sie nie ruszam, bo czesto mam przy tym jeszcze zawroty i chodze jak pijana. A wiadomo ludzie widza wszystko, potem beda gadac, ze sie rozpilam i zona bije
ana_art 16:50, 14 kwi 2013

kurza stopa, grilowanie było wczoraj, ale zawsze coś tam na ruszt znajdę u nas dzisiaj pogoda nie zachęca. Nie ma słońca i jest niespecjalnie... Myślałam, że popołudniu coś porobię delikatnego ale mi się nie chcę
Urszulla 16:51, 14 kwi 2013

Ja też pociachałam żurawki na łyso
bociek 16:52, 14 kwi 2013

ana_art napisał(a)
kurza stopa, grilowanie było wczoraj, ale zawsze coś tam na ruszt znajdę u nas dzisiaj pogoda nie zachęca. Nie ma słońca i jest niespecjalnie... Myślałam, że popołudniu coś porobię delikatnego ale mi się nie chcę

A zapowiadali, ze niedziela bedzie marzenie. U mnie tez niefajnie. Ale norweska zapowiada niezly tydzien