Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

Evchen 09:37, 16 kwi 2013

Nonono.... to się porobiło, ze hej.. Tzn. Bociek porobił na ogrodzie, że hej
Trawy u fryzjera, żurawki też.. się nauczyłam właśnie, że czesać mam trawy, ktoś pokazywał żółty grzebień - czy kolor ma przywołać słońce?... bo mam tylko niebieski, tzn Latorośl ma.. błękit nieba mogę zawołać jakby co Będzie komplet

A na poważnie pisząc - uwielbiam krokusy. To prawdziwa zapowiedź wiosny Dlaczego u mnie nie wzeszły?.. posadziłam jesienią przebiśniegi, śnieżniki, krokusy... i co?... zastrajkowały. Foch.
Gosiniak 16:08, 16 kwi 2013

Bociuś, ale te konwaliki pięknie przezimowały, a ja myślałam, że one wrażliwe,
trawki równie eleganckie, a żurawki dadzą radę.
Śliczne krokusiki, jak przechodzę koło swoich to zawsze muszę się zatrzymać, przyciągają te kolory nie ma co. Wiosna wiosna nareszcie
Pszczelarnia 16:40, 16 kwi 2013

Boćku, nie lataj tak. Bo robota Cię zbytnio polubi ... .
gierczusia 19:33, 16 kwi 2013

ewalm napisał(a)
Boćku, widziałam dzisiaj jak latałaś nad Ramstein. Trzy sztuki Ciebie było.

To Bociuś siem rozmnaża ??
gierczusia 19:34, 16 kwi 2013

bociek napisał(a)

Ula, dobre z nas chirurginie (??? ), byleby tylko pacjenci dali rade

Ja tam myśle ,że co ich nie zabije , to ich wzmocni
Magda70 19:36, 16 kwi 2013

A Bociuś dale w ogrodzie..tak się za robote wzieła, że ho ho
gierczusia 19:37, 16 kwi 2013

bociek napisał(a)
?.....i chodze jak pijana. A wiadomo ludzie widza wszystko, potem beda gadac, ze sie rozpilam i zona bije

Bo zupa była za słona ..,.

Nie bij Bidulka.....
bociek 20:13, 16 kwi 2013

Wrocilam z ogrodu.

Poczyscilam do konca zurawki i podlalam je Biohumusem, podsypalam iglakom papu i z grubsza poczyscilam zwirek.

Zdazylam tez zauwazyc, ze:
1. Hakone ma mini kielki
2. Anabelka wielgachne paki
3. Limki za to pakow nie maja, leniuchy
4. Klonik tez jakos taki nie za bardzo wyrywny z pakami na razie
5. Czyszczone wczesniej zurawki zaczynaja wypuszczac duzo mlodych listkow, tym to sie pali
6. Limonkowe zurawki za to bieda z nedza i rozpacz, ale kto wie jaka sila w nich drzemie
7. Jakies ziemne pierony robia mi dziury w trawniku, futro przejdzie na przymusowa diete jak nie zaprowadzi porzadku.

Jutro - jak organizm pozwoli - walka z trawnikiem, obcinanie clematisow, a w kolejnych dniach dopieszczanie, czyli kanciki, jakies pielonko i w zasadzie zakoncze prace wiosenne nawozeniem i pryskaniem. Przycinac w zasadzie juz nie mam co, jakas tylko drobniutka kosmetyka. No i przygotowuje sie do metamorfozy z przodu Ale to dopiero w maju.

A rano mielismy za plotem gonitwe zajecy i stado saren. Z kolei na drzewie, ktore widze z okna mojej pracy zgorszenie sieje para golebi grzywaczy. Takie tam flirty odchodza, ze wlasnych mysli nie slychac. Sodomia i gomoria

Zdjec na dzisiaj brak, niestety sil tez, bo chyba mnie lapie jakies zoladkowe paskudztwo Dlatego tez zdaje niniejszy raport i niestety tyle na dzisiaj. Ide do lozka z cieplutka herbatka i termoforkiem. Kompa odstawiam. Jak mnie nie zlozy to jutro nadrobie. Blagam o wyrozumialosc i wybaczenie. Obiecuje poprawe, jak trzeba poklecze na jezyku.

Buziam wszystkich
Juzia 20:27, 16 kwi 2013

No to zdrowiej Bociu i odpoczywaj...należy się po takich pracach
ewa004 20:30, 16 kwi 2013

Bociusiu dzielna trzeba być dziewczynka i nie chorować ,nie chorować