Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

gierczusia 08:49, 19 kwi 2013

bociek napisał(a)

Z kolei na drzewie, ktore widze z okna mojej pracy zgorszenie sieje para golebi grzywaczy. Takie tam flirty odchodza, ze wlasnych mysli nie slychac. Sodomia i gomoria

Jak mnie nie zlozy to jutro nadrobie. Blagam o wyrozumialosc i wybaczenie. Obiecuje poprawe, jak trzeba poklecze na jezyku.

Buziam wszystkich

Bociuś .. Toż to wiosna .. Wyrozumiałości dla tych gołębi trza .. A własne myśli też trza odpowiednio , wiosennie ukierunkować

A tak swoją drogą , to proszem o fotkę insruktażową jak się klęczy na języku

Buziole .. I mam nadzieję ,że zdrówko ok ..
popcorn 09:16, 19 kwi 2013

Zaglądam, pozdrawiam! Piątek weekendu początek!
Gabrysia_ 11:53, 19 kwi 2013

Bocku...ale zrobiłam sobie dzisiaj obchód po twoim ogrodzie
Rabata z cisami i bukszpanami...super!
Masz imponującą kolekcję traw.
Nie doczytałam,że stipa ci w tym roku przezimowała?
Zeta 11:57, 19 kwi 2013

Pozdrawiam piękna wiosna u Ciebie
bociek 20:20, 19 kwi 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Bociuś, zawitałam do Ciebie. Dzięki za pamięć o Grabiach.
Wróciliśmy! Mamy juz Interneta!!!
Pozdrawiam, zaległości nadrobię w przyszłym życiu, bo w tym to chyba nie dam rady! Buźka w boćkowy dziób! A głodna jeszcze jesteś, bo w radyju mówili, że boćki głodne przyleciały...

Noszzzz kogo moje oczy widza!!! Grabulki Kochane!!! Nareszcie oddali Wam neta. Ja jestem notorycznie glodna bo zmieniam oponki z zimowych na letnie

ewa004 napisał(a)
Bocius śledzę Twoje poczynania ,bądź tego świadoma

Mam siem bojac???

nieszka napisał(a)
Ja dziś potarmosiłam trochę swoje żurawki i też wyglądają na nieźle zakorzenione. I nawet bez Pana Krecika - odpukać.

To dobre wiesci, a wizyt kreciej rodziny nie zycze, oj nie!!!

Bogdzia napisał(a)
Byłam wszystko przeczytałam i obejrzałam. Bukszpany sliczne. Pozdrówka.

Dziekuje Bozenko Pozdrwaiam cieplunio...

ana_art napisał(a)
Kasieńko, jak to bukszpany ruszają? muszę ostrzyc kulki i dumam coby obwódki 'wrocławskiej' nie ciachnąć by była niższa

No u mnie ruszaja. Maja paczki. Mialam zrobic fotki, ale leje z przerwami na padanie... Moze jutro sie uda cyknac...

Magda70 napisał(a)
a to bukszpany ciąć zanim ruszą??

Tak mi sie wydawalo, ze powinno sie je przyciac zanim wypuszcza nowe przyrosty, ale teraz juz zglupialam...

Madziarzeszow napisał(a)
Piękne zakupy bukszpanowe, też masz takie wrażenie ,że zabrakło troszkę tego okresu wiosennego?

jakoś tak wszystko tak szybko ruszyło , ale tak się cieszę załamanie pogody? o nie a ja tyle porządków mam zaplanowanych..

Oj tak Madzia, strasznie szybko poszlo. Dzisiaj wracajac z pracy myslalam, ze mnie wzrok myli. Tak bylo zielono na polach Moze nie bedzie tak zle z ta pogoda...

an_tre napisał(a)
Pozdrawiam Boćku bukszpaniki miód-malina, będzie fajny żywopłocik

Ania, mam nadzieje, ze bedzie ladnie Buziam

bociek 20:29, 19 kwi 2013

monitka napisał(a)
Bociuś dzięki za ponaglenie. Moje bukszpany jeszcze nie ruszyły więc postanowione, jutro cięcie. Trochę się bojam bo musze ciachnąć dużego kulona przesadzonego od teściowej i z jednego habazia zrobić coś ale jeszcze nie wiem co
No no no wypasiony żywopłocik bedziesz miała
buziam

Monis, ja nie ponaglam bron mnie Panie Boze...Tak impulsywnie zadzialalam, a teraz mam gula, ze niekoniecznie prawidlowo....

GabiK napisał(a)
Witaj Boćku po przerwie. Obejrzałam Twoje porządki i wiosnę i podziwiam.
Moje żurawki w większości lepiej wyglądają, ale i te ładne i brzydkie wypuszczają listki na potęgę.

Witaj GabiKu Daaaaawno Cie nie bylo, wracasz wiosna, fajnie

nieszka napisał(a)
Już bukszpany trzeba ciąć? A ja bym czekała do nowych przyrostów. Nic to. Dostanę w niedziele prezencik w postaci nożyc akumulatorowych czy jak to się tam nazywa i będę ciąć

Ale ja naprawde nie wiem czy to wlasciwy czas... To narozrabialam niezle

Marzena2007 napisał(a)
są dwie szkoły ... jedna mówi ciąc bukszpany po 15 maja... Druga ciąc w kwietniu, czerwcu i sieprniu
U mnie jak popadnie... Tzn zaczęłam ciąć tydzien temu i mam przyciętych 7 kul i jeden kwadrat, mam jeszcze do cięcia ilkadziesiąt kul i 4 kwadraty... Może zdąże do 15 maja...

Madzenko, dzieki, czyli nie popelnilam jakiejs zbrodni??? Bo juz sie zaczelam na powaznie martwic...

monteverde napisał(a)
Mnie się wydaje, że tnie się po przymrozkach tzn. po 15 maja, a takie idą z soboty na niedzielę i poniedziałek, wtorek, pozdrawiam Marzenko

Aniu, moje prognozy poki co nic nie mowia o przymrozkach i cale szczescie... Ale mleko sie juz rozlalo, wiec po herbacie...

Urszulla napisał(a)
Obwódka będzie super wyśmienita
U Ciebie też tulipany mają poskręcane liście ja mam też takie ale na razie bez kwiatów, być może wcale nie ich nie będzie

Mam nadzieje, ponad godzine wybieralam te bukszpany, staralam sie, zeby byly w miare geste od dolu...Jak wydzie zobaczymy za jakis czas, ale juz niedlugo Tych moich tulipanow wcale tam nie powinno byc, nie mam zielonego pojecia skad sie tam wziely i co to za tulipany... Niespodziewajka jakas
bociek 20:31, 19 kwi 2013

gierczusia napisał(a)

Bociuś .. Toż to wiosna .. Wyrozumiałości dla tych gołębi trza .. A własne myśli też trza odpowiednio , wiosennie ukierunkować

A tak swoją drogą , to proszem o fotkę insruktażową jak się klęczy na języku

Buziole .. I mam nadzieję ,że zdrówko ok ..

Staram sie byc wyrozumiala, ale jak tu pracowac jak za oknem takie romanse

Na jakim jezyku. Nie na jezyku tylko na jezyku (hahahaha) taki jez kolczasty

Zdrowko OK, mozna z takim zdrowkiem wcale niezle zyc
bociek 20:32, 19 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Zaglądam, pozdrawiam! Piątek weekendu początek!

Za to jaki Leje, ale jutro moze przestanie...Bociskam
bociek 20:35, 19 kwi 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Bocku...ale zrobiłam sobie dzisiaj obchód po twoim ogrodzie
Rabata z cisami i bukszpanami...super!
Masz imponującą kolekcję traw.
Nie doczytałam,że stipa ci w tym roku przezimowała?

Gabrysiu, witam Cie serdecznie, czuj sie swobodnie i pisz co chcesz Za komplementy dziekuje po stokroc. Stipa u mnie nie zimuje - druga zime zaliczam porazke w tym wzgledzie, ale poniewaz jest przepiekna poki bedzie to mozliwe bede ja kupowac co roku i traktowac jak jednoroczna
bociek 20:36, 19 kwi 2013

Zeta napisał(a)
Pozdrawiam piękna wiosna u Ciebie

Zetka, jak samopoczucie??? Namawiam sie z kuzynostwem na zrzut u Ciebie Wybieramy kolor paczuszki