Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

bociek 21:05, 12 sie 2013

Dzisiaj wiele nie robilam, ale przesadzilam konwalniki ze zwirku na kolejowa - zagescilam to co jest. Mam nadzieje, ze sie przyjmie, bo obeszlam sie z nim brutalnie, ale nie dalo rady inaczej... Zwirek wyglada nieporzadnie, ale jutro go uczesze. Korygowalam dalej ksztalt rabaty. Jest prawie dobrze, przy czym prawie robi duza roznice. A na bylinowej obwodka bedzie robiona albo we srode, albo (o zgrozo) we czwartek, ale jak Matki Boskiej Zielnej to chyba mozna w ogrodzie bezkarnie smigac ze szpadlem
JoannA 21:07, 12 sie 2013

Bociuś. opryskałam trawnik Bofixem 2 tygodnie temu, chwaściory uschły, nawóz i ostatnie deszcze uczyniły cuda, no i wcześniejsze lanie wody w te upały nie było bez znaczenia. Uwierz mi na słowo, trawnik dzisiaj skosiłam, boski. Córcia pytała czy położyliśmy tawę z rrolki. A dzisiaj podzieliłam 2 kostrzewy, świetnie się dzieli, na wiosnę biore sie za dzielenie pozostałych, będzie kostrzewisko
No i powycinałam dzisiaj u sąsiada wszystkie chwasty chabazie żeby nasiona sie nie siały.
Mój kolega ma 30 uli, pryska trawnik jak chwasty nie kwitną.
bociek 21:07, 12 sie 2013

Debra napisał(a)

Dziekuję, to brzmi obiecująco Mam nadzieje, że taka możliwość będzie i dołączysz
Wszyscy się ucieszą

Krysiu, dziekuje. Obiecuje, ze dam znac
bociek 21:13, 12 sie 2013

JoannA napisał(a)
Bociuś. opryskałam trawnik Bofixem 2 tygodnie temu, chwaściory uschły, nawóz i ostatnie deszcze uczyniły cuda, no i wcześniejsze lanie wody w te upały nie było bez znaczenia. Uwierz mi na słowo, trawnik dzisiaj skosiłam, boski. Córcia pytała czy położyliśmy tawę z rrolki. A dzisiaj podzieliłam 2 kostrzewy, świetnie się dzieli, na wiosnę biore sie za dzielenie pozostałych, będzie kostrzewisko
No i powycinałam dzisiaj u sąsiada wszystkie chwasty chabazie żeby nasiona sie nie siały.
Mój kolega ma 30 uli, pryska trawnik jak chwasty nie kwitną.

Joasiu, wierze, sama tak robilam w zeszlym roku A moj roj mlodziutki, malutki, zalezy mi, zeby sie wzmocnil i przezyl zime, wiec staram sie nie stosowac chemii, jesli to nie jest absolutnie konieczne. A u mnie koniczyna, niska bardzo, kosiarka nieraz kwiatow nie jest w stanie wziac, a ziemi kosic nie bedziemy Sama rozumiesz. Procedury znam, wiem, ze na ulotkach sa informacje o karencji dla pszczol, ale w tym roku postanowilam odpuscic trawnik Fajnie, ze masz pszczelarza wsrod znajomych i tym samym dostep do miodu w 100% miodowego
bociek 21:14, 12 sie 2013

A teraz lece na kominki
JoannA 21:19, 12 sie 2013

Bociuś, miody mam od kolegi prawdziwie miodowe, I takie świeżutkie bo prosto z ula
Magda70 21:46, 12 sie 2013

bociek napisał(a)
Magda, jak ma Ci sie chciec jak masz wychuchane i wymuskane

Aga, no ja nie wiem co siem dzieje, w zeszlym roku tyle robala nie bylo. I w dodatku w cisach odkrylam nowe miseczniki Grrrrr

Madzen, mi czasami wypadaja, ale zawsze te lubiane

Ze ja??? Wydmuchane??? Ja nie dmuchałam
Anita1978 22:58, 12 sie 2013

bociek napisał(a)
Dzisiaj wiele nie robilam, ale przesadzilam konwalniki ze zwirku na kolejowa - zagescilam to co jest. Mam nadzieje, ze sie przyjmie, bo obeszlam sie z nim brutalnie, ale nie dalo rady inaczej... Zwirek wyglada nieporzadnie, ale jutro go uczesze. Korygowalam dalej ksztalt rabaty. Jest prawie dobrze, przy czym prawie robi duza roznice. A na bylinowej obwodka bedzie robiona albo we srode, albo (o zgrozo) we czwartek, ale jak Matki Boskiej Zielnej to chyba mozna w ogrodzie bezkarnie smigac ze szpadlem

Dobre! Ja też w czwartek mam zamiar cosik podłubać....
an_tre 23:04, 12 sie 2013

Boćku pracowita jesteś pod koniec tata
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
ana_art 23:06, 12 sie 2013

a ja nie zamierzam nic dłubać we czwartek, liczę na ładną pogodę i będę leżeć i opalać przody