Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

ana_art 20:10, 10 sie 2013

Kasiu u mnie burza wczoraj trwała pół nocy, a prądu nie było 17 godzin!!!!
JulkAd 20:12, 10 sie 2013

bociek napisał(a)

Julis, ja nie lubie tej bialo-zielonej

Ale chciałaś tam białą rabatę zrobić?...u mnie rośnie żółto-zielona na obwódce i jestem z niej bardzo zadowolona....rośnie jak wściekła
JulkAd 20:15, 10 sie 2013

bociek napisał(a)

A z przodu tak:

A to do mnie przemawia
ana_art 20:19, 10 sie 2013

a te obwódki zielona to bukszpan, a żółta pewnie trzmielina?
ja bym chyba wybrała bukszpanową bo zielona cały ro i cokolwiek byś nie włożyła obok niej czy za nią będzie pasowało
JoannA 20:45, 10 sie 2013

bociek napisał(a)
Oj siem dzialo. Bylismy chyba w samym sercu burzy, grzmoty walily z kazdej strony. Bylo grubo, oj bylo, ja strachliwa nie jestem, ale tak strzelalo, ze skakalam co chwila
Elektrownia wylaczyla nam prad. Lalo jak z cebra (to akurat super) i wialo. Hortusiowe drzewa lekko wytarmoszone, ale wierze, ze dojda do siebie. Futro dzisiaj nie odstepuje mnie na krok, zdazyl wrocic ze spaceru tuz przed burza, ale wystraszony jak nigdy.
Na szczescie szkod nie ma. Ogrod fantastycznie podlany, wiec jest swietnie

Dzisiaj tez od rana popaduje raz mocniej, raz slabiej.

Ogrodowo nie poczynilam nic zgodnie z zalozeniami Nastawiam sie na prace w poniedzialek Moze sie wypogodzi deczko

U mnie też się działo prawie do rana, sunia do tej pory snuje się jak opętana i nie zmrużyła oka. Dzisiaj była poprawka, ogród nasiąknięty jak gąbka co mnie bardzo cieszy. Wysiałam wczoraj nawóz na trawnik, wstrzeliłam się w dobrym momencie tylko czy teraz nadążę z koszeniem
pozdrawienia przesyłam
Kindzia 23:14, 10 sie 2013

Tak, niedźwiedzie to miotlasta U mnie też chaszcze za płotem, ale jakoś miotlaste w środek nie łapią zielska. Przyznam Ci się teraz po cichutku, że miotlaste ogoliłam po zimie...ale odrosły i są przyzwoite. Tylko te sine jakieś takie...cyknę jutro im fotkę...
U nas też popadało...jak się pięknie plewiło Szybciorem poszło
Madzenka 11:03, 11 sie 2013

Macham i o dylamatach czytam. Ja lubię trzmielinę ale róże też
Urszulla 12:08, 11 sie 2013

Fajne pomysły, ciekawe co się urodzi
Debra 12:32, 11 sie 2013

bociek napisał(a)

Jak maja jakies suche patyki to obetnij, ale tylko suche I na wiosne podziel. Miotlaste to niedzwiedzie futro, tak? Ostatnio Debra pokazywala, jak dzielic, zajrzyj do niej, doskonala instrukcja krok po kroku
Niedzwiedzie futro szybko sie starzeje i wlasnie podsycha od srodka. Ja osobiscie tej kostrzewy nie lubie - mialam kilka lat, ale ja wyciepalam. U mnie w polach chwasty dosc mocno sie panosza, a wyrywanie ich z kep niedzwiedziego futra konczylo sie kiepsciutko. Dlatego pozbylam sie jej, ale w sumie to fajna trawka

Kasiu, dziękuję za reklamę ))
Co do Kostrzewy miotlastej, Festuca scoparia, zwanej niedźwiedzim futrem, to masz rację.
To nie jest trawa, że tak powiem bezobsługowa. Są trawy znacznie bardziej efektowne i wymagające niemal zero pracy. Nawet Kostrzewa sina.
Ale - jeśli Futro rośnie w cieniu, to nie żółknie, a te jego wielkie zielone kule są jednak bardzo dekoracyjne.

Przy okazji - czy T się wybierasz do na spotkanie wrześniowe? Blisko masz, zapraszam bardzo!
bociek 20:00, 11 sie 2013

Aneta, wiem co to znaczy. W 2008 nie mielismy pradu kilka dni... Ciezko bylo, niestety jestesmy cywilizacjouzaleznieni...I juz zdecyowalam sie na bukszpanowa. Mam juz nawet kupione buksiki, ale malo, mus dokupic Ale oprocz bukszpanu dam chyba jeszcze zurawke limonkowa marmoladke. Zeby troszke swiatla tam bylo.

Julita, no tak, ale mi chodzi o biale kwiaty A na froncie tak sobie wykoncypowalam, ze dolem pojdzie zurawka Berry Smoothie, potem jak mi sie uda kupic jeszcze cis kule na pniu, a jak nie to Marikena i do tego kilka kulek bukszpanowych i stipa... Tyle plany, ale to przyszly rok Teraz mnie tyl absorbuje

Joasiu, ziemia sie napila U mnie wlasnie przed chwila byla poprawka Wygonilo od roboty

Kasia, u mnie wszystko lapie zielsko. Odkad zmarl starszy Pan, ktory na polu sial zboze,nikt o to nie dba. Teren jest niekoszony, zrobila sie dzika laka. I fajnie, bo jest dziko, ale niestety tam rosna osty, i niesamowicie sie rozsiewaja, wypielic osty to srednia przyjemnosc, szczegolnie jak sie przegapi moment kiedy sa malutkie I one zawsze wliza w srodek kepki Auc

Madzen, nieeeeee, juz myslalam, ze zapomnialas O rozach

Uleczko
, zlosc sie rodzi Pokpilam sprawe Wysiepalam trawnik i teraz mam gorzej niz bylo Cackalam sie i cackalam, kombinowalam, sprawdzalam co chwila czy dobrze i .... ucielam nie tak i za duzo

Krysiu, pieknie pokazalas jak dzielic niedzwiedzia to warto taka wiedze upowszechnic
U mnie roslo na sloncu i niestety musielismy sie rozstac, bo z roku na rok bylo coraz gorzej. Co do spotkania nie moge sie zadeklarowac, ale jesli tylko bede miala mozliwosc dolaczyc do Was to dam znac.