Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

Mirka 21:21, 09 sie 2013

U mnie właśnie teraz kropi dosłownie kropi i burza blisko
Kindzia 21:24, 09 sie 2013

A u nas od 16,00 pada sobie z lekkimi przerwami...cudownie
rozajerycha 21:47, 09 sie 2013

Zostawiam ślad Bociusiu
Buziak siarczysty.
Jest pięknie
JoannA 22:02, 09 sie 2013

Bociusiu, wysyłam Ci deszcz
Dzięki za podpowiedż w sprawie dzielenia kostrzew. W przyszłym roku obsadzę pół działki
pozdrawiam
JulkAd 19:19, 10 sie 2013

Bociusia przybiegłam do Ciebie i dołączyłam do skręconych (z zazdrości)...ślicznie wypieszczone u Ciebie..kiedy u mnie tak będzie?...bylinówka nie jest zła...jestem za obwódką z trzmieliny, tej biało-zielonej...żurawki w kamolkach rosną u mnie w pełnym słońcu i dają radę.....nawet się mniej przypalają niż pozostałe...buziole zostawiam
bociek 19:51, 10 sie 2013

Oj siem dzialo. Bylismy chyba w samym sercu burzy, grzmoty walily z kazdej strony. Bylo grubo, oj bylo, ja strachliwa nie jestem, ale tak strzelalo, ze skakalam co chwila
Elektrownia wylaczyla nam prad. Lalo jak z cebra (to akurat super) i wialo. Hortusiowe drzewa lekko wytarmoszone, ale wierze, ze dojda do siebie. Futro dzisiaj nie odstepuje mnie na krok, zdazyl wrocic ze spaceru tuz przed burza, ale wystraszony jak nigdy.
Na szczescie szkod nie ma. Ogrod fantastycznie podlany, wiec jest swietnie

Dzisiaj tez od rana popaduje raz mocniej, raz slabiej.

Ogrodowo nie poczynilam nic zgodnie z zalozeniami Nastawiam sie na prace w poniedzialek Moze sie wypogodzi deczko

bociek 19:52, 10 sie 2013

rozajerycha napisał(a)
Zostawiam ślad Bociusiu
Buziak siarczysty.
Jest pięknie

Martuleczek, gdzies Ty byla

Sciskam Cie okrutnie mocno
bociek 19:56, 10 sie 2013

Kindzia napisał(a)
Moje kostrzewy nie zachwycają, te sine jakieś takie suche źdźbła mają...powiadasz wiosną się dzieli? Dam im jeszcze szansę w przyszłym roku. Miotlaste też takie sobie. Czy je się wiosną obcina? I te, i te? Tylko się nie śmiej Bociusia...

Jak maja jakies suche patyki to obetnij, ale tylko suche I na wiosne podziel. Miotlaste to niedzwiedzie futro, tak? Ostatnio Debra pokazywala, jak dzielic, zajrzyj do niej, doskonala instrukcja krok po kroku
Niedzwiedzie futro szybko sie starzeje i wlasnie podsycha od srodka. Ja osobiscie tej kostrzewy nie lubie - mialam kilka lat, ale ja wyciepalam. U mnie w polach chwasty dosc mocno sie panosza, a wyrywanie ich z kep niedzwiedziego futra konczylo sie kiepsciutko. Dlatego pozbylam sie jej, ale w sumie to fajna trawka
bociek 20:01, 10 sie 2013

JulkAd napisał(a)
Bociusia przybiegłam do Ciebie i dołączyłam do skręconych (z zazdrości)...ślicznie wypieszczone u Ciebie..kiedy u mnie tak będzie?...bylinówka nie jest zła...jestem za obwódką z trzmieliny, tej biało-zielonej...żurawki w kamolkach rosną u mnie w pełnym słońcu i dają radę.....nawet się mniej przypalają niż pozostałe...buziole zostawiam

Julis, ja nie lubie tej bialo-zielonej
bociek 20:03, 10 sie 2013

No wlasnie kombinuje tak:

Myslalam, zeby tak, ale chiba nie

A z przodu tak: