Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 09:31, 14 lis 2012

kasik778 napisał(a)
Domi na te ukryte i mroczne zdjęcia też czekam możesz mi zdradzić, gdzie na Śląsku mogę kupić takie piękne bukszpany?

Duże bukszpany dostarczyła mi firma projektująca ogród, a mniejsze kupuję na giełdzie kwiatowej w Tychach zawsze u tego samego pana, ale ma tylko jeden rozmiar kulek. Najmniejsze 5 szt.kupiłam w Leroy, ale są słabe i żałuję tego zakupu.Jeszcze kilka mniejszych kupiłam w centrum ogrodniczym w Pyskowicach, ale najlepsze są te z giełdy: zdrowe, zimują bez problemu.
Domi 09:44, 14 lis 2012

Ago_k, witaj, bo chyba jesteś u mnie po raz pierwszy???
Sebku, ale poleciałeś "po ekonomicznemu"...Cenka mi opadła.
Marzenko, kulki z cisa są szkodliwe. Nie bierz się za nie Kochana, bo jeszcze masz co robić w życiu i w ogrodzie.
Elizo, ależ listków jest pełno tylko, że zdjęcia robię zaraz po odkurzaniu liści.
Ano_art, doścignione, a nawet prześcignione. Z projektem Danusi wysuwasz się na prowadzenie
Wieloszko, Noemi, ściskam Was dziewczynki.
Popcarol, dziękuję bardzo!
Juziu, Grembosiu, dziękuję za odwiedziny. Czystość ogródkowa o tej porze roku jest chwilowa- do pierwszego podmuchu wiatru.
Pszczółko, postaram się dziś wstawić obiecane fotki. Są dwie kategorie słabych miejsc w moim ogrodzie:
1.DZIURY
2.URZĄDZENIA.
Domi 09:47, 14 lis 2012

agniecha973 napisał(a)
Domi, ależ ja Ci wierzę, przecież lepiej wiesz co tu masz Po prostu umknęło. Te detale, o których wspomniałaś, możesz sobie podarować.

Skrzynki elektrycznej nie fociłam, bo jak wygląda skrzynka elektryczna każdy wie, ale klimatyzator został uwieczniony. Może ktoś mi podpowie co z tym fantem, a raczej elefantem, zrobić???
Domi 09:49, 14 lis 2012

Niestety mój czas antenowy dobiegł końca i nie zdążyłam wstawić fotek.
Szur szur szur i Domi poszła przygotować kaszkę.
Juzia 09:54, 14 lis 2012

Ucałuj malutką ogrodniczkę!
agniecha973 09:55, 14 lis 2012

Poczekamy cierpliwie. Znamy to z własnego doświadczenia.
Mala_Mi 10:46, 14 lis 2012

Miało być mrocznie.. i co??????/ Horroru nie ma
Domi 14:08, 14 lis 2012

Specjalnie robię suspens...
Ginger 14:24, 14 lis 2012

To siedzę w pierwszym rzędzie
Domi 17:25, 14 lis 2012

Każdy ma w ogrodzie lepsze i gorsze miejsca. Te lepsze pokazujemy, a te gorsze zachowujemy dla siebie. Dziś prezentuję to,co dotąd skrzętnie omijałam w moich kadrach.
Oto najsłabsze miejsca w moim ogrodzie.
MIEJSCE 3:
Dziura w nasadzeniach między dużymi świerkami Pani Sąsiadki a moimi serbami, widoczna zwłaszcza teraz, kiedy klon palmowy zrzucił liście i stał się niewidoczny. Dziurę tę widać, gdy patrzymy pod tym kątem. Patrząc na wprost nie jest widoczna (stąd miejsce 3, ostatnie, na mojej liście). Serby miały ją zasłonić, ale minęły 4 lata, a dziura nadal jest.Ba,zaczęła się nawet powiększać, bo Pani Sąsiadka podcięła świerki od dołu. Dlatego mam plan, żeby przedłużyć ekran z cisa aż do końca tej dziury, czyli za różanecznikiem aż do moich serbów i w ten sposób szczelnie wysłonić się. Ten krzak widocznyw dziurze to porzeczka Pani Sąsiadki.