Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 00:10, 07 sty 2014

ZbigniewG napisał(a)

Dominika u mnie nawet przy styczniowym cięciu płakały, wprawdzie dopiero w marcu ale płakały - może masz lepszą rękę

Zbyszku, nie wiem czym wytłumaczyć wyciek soków z Twoich brzóz w marcu, bo mam inne doświadczenia z cięciem brzóz, ale ogrodnikiem jestem od niedawna i mogę nie mieć racji z tym "wiosennym" cięciem. Może ciąłeś grube konary, a my tylko drobniejsze gałęzie? Może ja mam młode drzewa, a stare reagują gorzej na cięcie? Może coś, co dla mnie jest "mocnym cięciem brzóz" wcale nim nie jest i dlatego moje drzewa nie płaczą? Nie mam pojęcia. Na razie u mnie wiosenne cięcie sprawdza się. Po tym, co napisałeś będę obserwować cięte drzewa po ruszeniu wegetacji ze zdwojoną uwagą. Dzięki za tę informację.
Domi 00:23, 07 sty 2014

Borbetko, ja też eksperymentuję. Może nawet za bardzo. Wcześniej czytam porady ekspertów dotyczące zalecanych terminów, ale co zrobić kiedy eksperci nie zalecają w ogóle cięcia, a ciąć trzeba, bo roślina się rozłazi albo łysieje dołem? Wtedy zostaje to, co Ty robisz: próba na mało atrakcyjnej roślinie.

Bogdo, Marzenko W wolnej chwili poszukam.

Ewo004, przesyłam buziaki.
aniaib 23:03, 07 sty 2014

Bogda napisał(a)
Nalegam na zdjęcia!choćby miały być archiwalne!!!

zgadzam się z Bogdą, chcemy zdjęcia!
Domi 19:06, 08 sty 2014

Byłam przekonana, że ostatnio wstawilam dużo zdjęć... Nie wyrabiam przy Was!
BaRa 19:10, 08 sty 2014

Domi napisał(a)

Po tym co widzę w Twoim ślicznym ogródku jeszcze bardziej liczę na Twoją pomoc. Ogród jak z dobrych czasopism. Jak jeszcze istniał miesięcznik OGRODY takie zdjęcia oglądałam. Aż miło oko pocieszyć
waska 20:34, 09 sty 2014

Witam
Jej ale zaleglosci mialam, ale zjdęcia z przyjemoscia poogladałam
I znow to napisze - ogrod cudowny ,ooj nigdy taki nie bedzie milo oglada sie twoje zdjecia
gierczusia 14:03, 13 sty 2014

Buziaki Domi
Nikita 00:49, 24 sty 2014

Witaj Dominiko, szukam pomysłów i inspiracji na zmiany w szmaragdowym, więc i do ciebie musiałam zajrzeć.
ewakatowice 21:46, 15 lut 2014

przepieknie u ciebie
Domi 17:22, 17 lut 2014

BaRo, Wasko, Gierczusiu, Nikito, Ewo - dzięki z całego serca za odwiedziny i cieplutkie wiosenne wpisy. U mnie tulipany, narcyzy, śnieżniki i krokusy juz się pokazują. Pozdrawiam serdecznie Wszystkich Odwiedzających mój ogródek