Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Magleska 06:24, 02 wrz 2024

Aga wiesz, że stale kibicuję i trzymam kciuki

tu ogród piękny ,ale stworzysz jeszcze lepszy -doświadczenie masz

ta nowa działka jest boska .....nowe życie ,nowy początek .....dasz radę
Narsilia 07:18, 02 wrz 2024

No teraz to padłam ale szok ale zmiana ,podziwiam za pozytywne nastawienie ,w obliczu zmian które zawsze stresują i wprowadzają strach ,ale też oczekiwanie na nowe , odwagę , samodzielność i odnajdywanie danych pozytywów sytuację , nie jedna osoba powinna się od cię od uczyć .

Ps. Rozumiem że ogród z zegarem przypadł ex , nie chciałaś się zamienić ?
Agatorek 07:41, 02 wrz 2024

Madzia, wiem , dzięki ❤️

Klaudia, dzięki

Odnośnie tego domu i ogrodu z zegarem- tutaj dom jest bardzo duży plus ma wielki dodatkowy garaż/budynek gospodarczy (nie liczę już garaży blaszanych, które stoją na końcu działki i też są pełne), w którym ex ma swoje „zabawki”, które nie są mi potrzebne. Gdybyśmy mieli się „zamienić”, on musiałby zbudować sobie podobne pomieszczenia oprócz domu, w których mógłby to trzymać.
Dlatego zaproponowałam mu takie rozwiązanie, że to ja będę się budować (nowy dom będzie sporo mniejszy).
Poza tym zawsze marzyła mi działka z „dorosłymi” drzewami
MartaCho 07:48, 02 wrz 2024

A to Ci nowina!Takie zaskoczenie z samego rana!
Zegarowego oczywiście szkoda, ale na pewno jeszcze i tu będzie przepięknie! Działka jest bardzo fajna, lasek na starcie to już wielki plus!
Wszystkiego co najlepsze na tej nowej drodze Ci życzę i ściskam serdecznie!
Agatorek 07:59, 02 wrz 2024

Dzięki Martuś ❤️
Mary 08:10, 02 wrz 2024

Agnieszko,
Nie wiem co napisać. Zatkało mnie. Trzymam kciuki za nowe.
Miałam zapytać o kowala, ale już doczytałam, że ktoś mnie uprzedził.
Klony jesionolistne są trochę ekspansywne, ale to nie akacje. Łatwo się ich pozbędziesz.
Trzymaj się!
Margo2 09:08, 02 wrz 2024

Trochę szkoda drzew, ale tych klonów to koniecznie musisz się pozbyć, bo już tam było masę nowych siewek. Wyrywania będzie, oj będzie.
Za to zyskasz jeszcze trochę terenu na nasadzenia. Bo niby łączka duża, ale jak stanie dom i to co planujesz to może się okazać, że słonecznego miejsca mało.

Nawłoć to ja już bym wykosiła, to co jest, a resztę dopiero zaorała.

Ja też bardzo chętnie jeszcze raz obejrzę Ogród z zegarem, ale to już dopiero wiosną. Chyba że październik
Basieksp 09:58, 02 wrz 2024

Jako, że napaliłam się ()na częściową elewację z kamienia, to uznałam, że z elementami kutymi nie będzie to dobrze grało. Taka kuta architektura wg mnie dobrze wygląda w dużej przestrzeni i przy neutralnym/klasycznym wyglądzie domu. Teraz idę w troszkę innym kierunku .

Zapowiada się ciekawie Kamień napewno będzie pasował do tego miejsca, dużo zieleni, las, fajnie będzie Pamiętam ogród Twojej mamy,tam chyba było dużo kamienia i bardzo mi się to wszystko podobało
Margo2 10:58, 02 wrz 2024

I teraz będzie miała bliżej do mamy
Szkoda, że ja tak daleko mieszkam
TAR 11:10, 02 wrz 2024

Z nawłocia to chyba jest tak samo jak z dzika roza, głogiem i ałycza, nie pozbedziesz sie ich do konca. U mnie koparka usuneła ogromna ałycze a odrosty ciagle wychodza, pod brzozami podobnie dzika roza, nic tam nie chce rosnac a ta jak hydra sie odradza.
O siewkach dębowych i srylionach żołędzi nie wspomne. Juz gonie sojki z ogrodu, bo widze ze codziennie sadza nowe dąbki.