Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Kordina 19:34, 01 paź 2024

Agatorek napisał(a)
... Aniu, widać Twój syn ma świetny gust ...

Ha, ha, Aga przyszła mi do głowy taka myśl, że jeśli ktoś podziela nasze zdanie. to właśnie tak mówimy jak wyżej
A tak na poważnie mój syn też ma świetny gust czyli lubuje się w Twoich kolorach ciemna zieleń, czerń trochę loftowo i trochę boho dużo roślin
TAR 19:52, 01 paź 2024

Makao napisał(a)
O tak jak mówi Judith. No chyba że gmina już odkupiła tą część od poprzedniego właściciela

A Łączka to faktycznie super niespodzianka

Jakby odkupila to ta wzmianka powinna byc w akcie notarialnym i w ksiedze wieczystej. I nie stanowilaby na papierze wlasnosci Agi tylko gminy, bo zmienilyby sie przeciez granice.

Agatorek 19:57, 01 paź 2024

Judith, Aniu, Tarciu, zajmę się tym, na pewno . W akcie notarialnym nie ma o tym wzmianki, o służebności też nie ma.

Bożenko, haha
TAR 20:05, 01 paź 2024

Aga, takz ciekawosci sufity beda mialy belki pewnie w kolorze drewnianym? a kolor reszty sufitu tez czarny jak w inspiracjach?

Ja chcialam zostawic nieotynkowany sufit, mam strop lany i plyty szalunkowe byly gladkie, wyszedl jak beton architektoniczny. Ostatecznie sie nie zdecydowalam. Zbyt czesto lubie zmieniac kolory i zostalabym wtedy jakby pod sciana. A gladzie nie wchodza w gre.
Choc moj wykonawca wiedzial, ze mam zapedy i zrobil szalunki bardzo starannie jakbym jednak zatrybila
Agatorek 20:22, 01 paź 2024

Tarciu, belki nad salonem będą w kolorze ciemnego brązu, zbliżonego do koloru płytek podłogowych.
Sufit będzie jasny, żeby podkreślić belki.

Natomiast sufit w kuchni, czy sypialni może będzie ciemny, jeszcze nie zdecydowałam .
Agatorek 20:45, 01 paź 2024

Dostałam dziś warunki techniczne przyłączenia do sieci i umowę do podpisania od operatora prądu.
Termin wykonania przyłącza stałego to marzec 2026 . Dodam, że słup z prądem stoi na mojej działce . Jest to oczywiście termin maksymalny, ale i tak mnie rozśmieszyli.
Jestem bardzo ciekawa ile im zajmie podłączenie tymczasowe placu budowy

Najwyżej ekipy będą przyjeżdżać z agregatami .
Kordina 20:56, 01 paź 2024

Aga termin rozśmieszający najwyżej będziesz mieszkać bez prądu
LIDKA 21:01, 01 paź 2024

Agus fajne inspiracje na wystrój domu.
Ja lubię jasne ściany , drewno w ciepłych odcieniach, i stare cegły. Mam dom w klimatach amerykańskich bo sie oglądałam programów o remontach hihih.
Cegły mam nawet w kuchni.

Aguś kibicuje.

Basieksp 21:12, 01 paź 2024

Łączka niespodzianka droga też, ciekawe jak się do tego ustosunkują a z prądem, nie wiem jak jest teraz ale jak spokojnie do tego podejdziesz to, może uda się szybciej
Agatorek 21:13, 01 paź 2024

Bożenko, w końcu lubię, jak jest ciemno, nie?

Lidka, dziękuję .
Zobaczymy, jak mi wyjdzie