Basiu, tak ma właśnie być, trochę tajemniczo, trochę romantycznie

. I ciemno
Daria, dzięki za zaproszenie, na pewno skorzystam

. To masz wrażenie, że mam ciemną duszę?
Zuza, tak, masz rację (Ty i Daria). To moje klimaty. Teraz nie będę musiała się hamować
A zmiany...wiesz... czasami trzeba coś zmienić, nawet niewielkiego
Tarciu, mi się od zawsze podobały takie klimaty

, tylko w tym domu, gdzie obecnie mieszkam, musiałam też trochę uwzględnić zdanie drugiej osoby.
Justyna, patrzę też właśnie na funkcjonalność, czyli jasne podłogi odpadają, bo wszędzie by było widać moje włosy

.
Gosia, mam nadzieję, że wyjdzie mi chociaż w niewielkim stopniu tak, jak na tych inspiracjach

.
Kasiu, nie będzie aż tak strasznie ciemno, bo wszystkich ścian raczej nie pomaluję na ciemne kolory, za małe wnętrza

. Ale w sypialni i kuchni myślę o jednej ścianie z cegły albo kamienia.
Gosia Margo, mi też się najbardziej podoba ta pierwsza kuchnia. Jeszcze myślę nad blatem, czy na pewno chcę drewno, czy może kamień. Zobaczymy

.
Lasu nie tykam. Nie mam zamiaru się męczyć i sadzić rośliny między korzeniami. Powalone drzewa usuwam, nie są to jakieś ładne i grube pnie, żeby "zdobiły".
Bożenko, mózg to mi się już chyba zlasował od nadmiaru różnych zdarzeń w tym roku

.
Aniu, widać Twój syn ma świetny gust

. Na razie myślę, że ściany będą raczej jasne. Przynajmniej większość z nich.
Patrycja, też tak myślę, że pierwsza kuchnia, pierwsza łazienka i sypialnia są najlepsze/najładniejsze. To były moje pierwsze wybory. Ale wiadomo, może jeszcze trafię na coś, co mi się spodoba bardziej

.
Albo połączę różne elementy z różnych inspiracji.