Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Gruszka_na_w... 21:06, 10 lis 2024

Kiedy działka zyskuje ogrodzenie, to wyobraźnia ma zdecydowanie łatwiej. Piękna miejscówka. Te wysokie drzewa to wielki skarb.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
anpi 22:08, 10 lis 2024

O! Tu już zaczyna się dziać nowe...!

A brzózka - wyścielona mięciutkim mchem zachęca by przysiąść i obserwować !
Rumianka 13:01, 11 lis 2024

Widzisz Aguś...nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło...życzę Ci kochana, by wszystkie plany życiowe i te budowlane ziściły się w całości. Ogrodzenie działki zachęca do szybszego działania, a ziemię masz wymarzoną, taka czarnizna, że ach... Powodzenia dzielna kobietko.
Agatorek 20:50, 11 lis 2024

Aniu, mam nadzieję, że będzie łatwo, szybko i przyjemnie .

Tak Haniu, teraz przynajmniej widzę dokładnie jaki mam teren do zagospodarowania. Plus wyczyszczenie z krzaków dużo dało.
Drzewa to baaaaaardzo duży plus. To było moje marzenie mieć taką działkę. Dlatego o nią walczyłam .

Aniu, no powoli się dzieje. Ale ogrodzenie i czyszczenie działki z krzaków i niepotrzebnych (inwazyjnych) drzew to chyba jedyne działania w tym roku.
Reszta to papierologia, pod koniec listopada odbieram warunki zabudowy i działam dalej (geodeta, mapa do celów projektowych, adaptacja projektu) i na początku roku pewnie złożę papiery do pozwolenia na budowę.

Dzięki Elisko ❤️
Magara 22:45, 11 lis 2024

Aga, wszystkiego NAJlepszego, skorpioniku
Agatorek 10:44, 13 lis 2024

Magarku, dzięki
ale jakby co, urodzinki mam w sobotę
Alija 19:18, 13 lis 2024

Agatorek napisał(a)

Na razie działka jest czyszczona z drzew przeznaczonych do wycinki i krzaków.

Lubię tą sosnę ❤️

Agnieszko, działka bardzo ładna, taka leśna, będziesz miała od razu duże drzewa, już jestem ciekawa,
co wymyślisz. Oczywiście do tego jeszcze trochę czasu, ale już jest ładnie.
Wszystkiego najlepszego
Gruszka_na_w... 20:57, 13 lis 2024

Agatorek napisał(a)
Magarku, dzięki
ale jakby co, urodzinki mam w sobotę

Torcik będzie?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 21:39, 13 lis 2024

I szampon z babelkami
Agatorek 10:37, 14 lis 2024

Alicjo, dziękuję . Na razie nie myślę za dużo o nowym ogrodzie, ale i na to przyjdzie czas

Haniu, a jeszcze nie wiem

Ania szampon pewnie będzie, ale czy szampan?

Niczego nie planuję, to żadna okrągła liczba