Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

LIDKA 20:11, 07 lis 2024

Aga
Czy dom bedzie ci budować jedna firma czg różne ekipy od poszczególnych etapów?
ajka 20:19, 07 lis 2024

Oczyszczona działka wygląda coraz lepiej.
Agatorek 20:20, 07 lis 2024

Sylwia, dzięki ❤️. Mam nadzieję, że i w nowym miejscu będę mogła robić podobne zdjęcia z różnych pór roku. Oczywiście już nie z balkonu, bo go nie będzie

Lidka, jeszcze nie wiem. Robię rozeznanie.
Ale chciałabym jedną ekipę ogólnie mówiąc do murarki. Do dachu mam sprawdzoną firmę. Do „wykończeniowki” chcę też jedną firmę (płytki, gipsy, malowanie etc).
Elektryka i hydraulika mam już wstępnie umówionych … bo trzeba było wcześniej zarezerwować termin. Tak samo jak z firmą od elewacji, bo zbierali już zapisy na przyszły rok.

Agatorek 20:20, 07 lis 2024

Aniu, też tak myślę
nicol21 22:07, 07 lis 2024

no piękna gleba. super że masz swoją.

u nas badania gruntu są po prostu obowiązkowe, nawet jak budujesz szeregówkę. My mamy dom na palach [jedyne 18! głębokie na6-7m!] a teren wcale nie jest mokry....
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Patrycja_KG_Lu 08:08, 08 lis 2024

Nie pamiętam z jakiej firmy projektowej masz zakupiony projekt domu, ale może Cię to pocieszy - nam kosztorys z Archonu się do stanu zamkniętego sprawdził. Jedne rzeczy wybraliśmy droższe, inne udało się taniej ogarnąć i finalnie kwota była bardzo zbliżona do tej z kalkulacji.
Judith 12:18, 08 lis 2024

Agatorek napisał(a)
Sylwia, dzięki ❤️. Mam nadzieję, że i w nowym miejscu będę mogła robić podobne zdjęcia z różnych pór roku. Oczywiście już nie z balkonu, bo go nie będzie

Lidka, jeszcze nie wiem. Robię rozeznanie.
Ale chciałabym jedną ekipę ogólnie mówiąc do murarki. Do dachu mam sprawdzoną firmę. Do „wykończeniowki” chcę też jedną firmę (płytki, gipsy, malowanie etc).
Elektryka i hydraulika mam już wstępnie umówionych … bo trzeba było wcześniej zarezerwować termin. Tak samo jak z firmą od elewacji, bo zbierali już zapisy na przyszły rok.

No dzieje się! I to jak szybko . Wcale się nie zdziwię, gdy pod koniec lata będziesz już mieszkać i zaczniesz ogarniać ogród .
A te zapisy na termin do ekip niczym do specjalisty na NFZ - zbliżone terminy .
Agatorek 15:13, 08 lis 2024

Nicol, też się cieszę z tej ziemi. Mogłam trafić gorzej

Patrycja, projekt domu mam z pracowni Dobre Domy z Wrocławia. Jeśli kwota będzie zbliżona do wartości z kosztorysu- to będzie bardzo dobrze. Trudno, nie mam za dużego wyboru, najwyżej będę coś kombinować na końcu . Albo wezmę jakieś meble stąd, gdzie teraz mieszkam

Nie, Judith, do końca lata na pewno nie będę mieszkać, chyba że do lata 2026 .
Makao 18:33, 08 lis 2024

Łał. Zleci moment. Półtora (czy ciut dłużej) roku to nie dużo
Gruszka_na_w... 15:34, 10 lis 2024

Kiedy działka zyskuje ogrodzenie, to wyobraźnia ma zdecydowanie łatwiej. Piękna miejscówka. Te wysokie drzewa to wielki skarb.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies