Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 17:45, 24 mar 2021

Kokesz napisał(a)

Szkoda, że tak smutno zakończył się ten wątek, bardzo lubiłam tam zaglądać...

O kurczę . Teraz zajrzałam na koniec, wcześniej tylko poczytałam o zaprzęganiu.
Życie ...
Agatorek 17:57, 24 mar 2021

Teresa, Kasiu, Basiu, Sylwia u nas też tak bywa, że gdy coś zaczynam robić, to eM mnie wyręcza („daj to, bo popsujesz” ). Ale najczęściej jest tak, że go nie ma, jak chcę daną rzecz zrobić, więc z reguły nie czekam .
Jeśli chcę, by mi pomógł coś zrobić, to mu to mówię. Z reguły nie muszę długo czekać .
Kiedyś, jak nic prawie jeszcze nie było na działce, to dzieliliśmy się koszeniem (plewieniem już nie ). Od jakiegoś czasu tylko on kosi, rąbie duże kawałki drzewa, czyści kominek, a ja robię resztę . Oczywiście nieraz pomogę mu przy czymś jego, on pomoże mi.
Razem też robimy dużo rzeczy. Ale tak szczerze, to czasami wolę pracować sama .
Roocika 18:24, 24 mar 2021

A ja nie cierpię kopać. Mogę wyrywać chwasty, działać z widłami ale kopać łopata nie lubię
Alija 19:18, 24 mar 2021

U mnie każdy ma swoją robótkę, eM wycina gałęzie (grube), robi murki, mostki, coś tam buduje, koszenie- kto dopadnie (nikt nie chce), a ja resztę.
Agatorek 19:26, 24 mar 2021

Roocika napisał(a)
A ja nie cierpię kopać. Mogę wyrywać chwasty, działać z widłami ale kopać łopata nie lubię

Możemy się wymieniać w sezonie. Ja pojadę do Ciebie i Ci np. oczko wykopię, a Ty mi poplewisz
Agatorek 19:28, 24 mar 2021

Alija napisał(a)
U mnie każdy ma swoją robótkę, eM wycina gałęzie (grube), robi murki, mostki, coś tam buduje, koszenie- kto dopadnie (nikt nie chce), a ja resztę.

Też bym nie chciała kosić .
Basieksp 20:25, 24 mar 2021

Ja napewno nie koszę tak dokładnie jak mój eM
Gruszka_na_w... 21:51, 24 mar 2021

Rejzi napisał(a)
Podziwiam za pracowitość. Sama takie oczko wykopać to mega wyczyn. Ach te chłopy.. Ja mojego wzięłam na sposób-już go o nic nie proszę tylko sama coś zaczynam kopać. Wtedy rusza go sumienie-albo męskie ego iż będę sue chwalić moim dziełem- wyrywa mi łopatę i kończy co zaczęłam hihi

Mój to w takich sytuacjach pyta: "Znowu jakaś akcja?" i ciężko wzdycha.

Z reguły remont mieszkania rozpoczynał się od mojego przemarszu przez mieszkanie z drabiną u boku. To cytowane pytanie, to taka nasza świecka tradycja.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Mary 22:00, 24 mar 2021

April napisał(a)

Mary, a ja właśnie takiego szukam Uwielbiam wszelkie płaczki. Pamiętasz cenę? Duży był.
Nie kojarzę tego centrum ogrodniczego. Podasz bliższe szczegóły?

A może o Hortorus na Płochocińskiej ci chodzi?

Tak. Odpisałam u Ciebie.
Mary 22:06, 24 mar 2021

Kokesz napisał(a)

Szkoda, że tak smutno zakończył się ten wątek, bardzo lubiłam tam zaglądać...

Ja też.