Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

TAR 09:58, 27 sie 2025

Pelne ogrodzenie zrobilam tylko przed frontem domu by zachodzilo jeszcze kawalek z widokiem na taras. Dalej siatka. A i tak kosztowalo nas to wszystko tyle co powiedziala Lidka.
Za to ostatnio widzialam fajne ogrodzenie. Betonowe plyty gladkiej podmurowki poprzedzielane drewnem. Plyty pomalowane na czarno. I w ukladzie 2 przesla plyty, 1 przeslo drewno. Mozna jeden do jeden.plyty drewno. Liczylam wychodzilo najtaniej. Gdybym zdecydowala sie na cos takiego moglabym miec caly front i boki a nie jak teraz tylko 14 przesel pelnych. Jal bede tamtedy jechac to cykne ci fotke.
Makao 10:37, 27 sie 2025

Właśnie te przepisy teraz weszły lub mają wejść że nie może być ogrodzenie zakończone kolcami/drutami ale takie jak Ty pokazałaś pionowe przęsła to wg mnie nie łamią przepisów bo jest to szerokie. Ja zrozumiałam że nie można montować tych drutów z kolcami. Spotykam takie ogrodzenia.

To Twoje które pokazałaś jest super. Chcesz takie zrobić dookoła czy tylko front. Lepiej tylko front jak Ania Tar pisze. Resztę ogrodzić siatką nawet tą leśną, siatką plecioną lub tymi panelami siatkowymi.
Agatorek 17:22, 27 sie 2025

Lidka, dzięki

Patrycja, na pewno nie będę miała takiego daszku, nawet nie przeszło mi to przez głowę .

Aniu i Aniu , to co pokazałam, to oczywiście będzie „tylko” na front. Z boków mam już zrobione (robiłam to jesienią zeszłego roku) zwykłe panelowe z siatki. Ale i tak będzie trochę kosztować, bo po szerokości jest około 70 metrów.
Te „moje” palisady na pewno nie łamią przepisów, bo nie są ostro zakończone.

Agatorek 17:27, 27 sie 2025

Dziś zrobiłam objazdówkę po punktach z oknami i drzwiami zewnętrznymi.
Mam już dwie wyceny, czekam na kolejne.

I jest ok, zakładałam, że będzie drożej (okna, brama, drzwi zewnętrzne i żaluzje zewnętrzne).

Jeszcze mój wykonawca od murowania ma mi przygotować oferty od siebie (pewnie te punkty sprzedaży się pokryją), bo chwalił się, że ma jakieś „fajne” rabaty, jak podeśle klienta od siebie . No zobaczymy.
Agatorek 18:16, 27 sie 2025

Tak jak pisałam wcześniej, dziś był geodeta na działce, żeby mi dokładnie pokazać, jak (ewentualnie) będzie przebiegała nowa granica. I jest bardzo ok. Wyszło równo 200 m2.
Zostaje sporo miejsca przed brzozami na froncie, żeby spokojnie postawić ogrodzenie.

Przy okazji zrobiłam fotki

Monia81 20:49, 27 sie 2025

Aguś zaglądam mury pną się do góry i dobrze dobrze, że teraz z tą drogą jeszcze wyszło i że wiesz jak to ma wyglądać i gdzie granica z przodu będzie trzymam kciuki