Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

ajka 21:44, 16 wrz 2025

Jednak stan surowy to zawsze pędem idzie. Prace postępują bardzo szybko. Dom świetnie prezentuje się wśród drzew. Bardzo podoba mi się na wizualizacji. Cudo. Jeśli chodzi o drzwi to stawiam na 1,3 i 5. Trzymam kciuki za Brutusa, biedny psiak.
Agatorek 22:35, 16 wrz 2025

Gosia, ja też bym już chętnie tam sobie posiedziała , dzięki za kciuki ❤️

Aniu, dzięki za kciuki ❤️

Polon 06:39, 17 wrz 2025

Czekałam na info o Brutusie. Dobrze, że wiązadło całe, oby to był koniec leczenia. Dzisiaj już pewnie czuje się lepiej.
Zostawiliście go w domu po operacji, czy wrócił do stada?

Wizka domu z takim samym cieniem drzew, jak na zdjęciu z terenu . Będziesz robić zgodnie z tą wizualizacją? Kamień, drewno w dachu itd? Też zazdro takiego widoku z tarasu, zapowiada się wakacyjne miejsce
Agatorek 08:01, 17 wrz 2025

Malgo, Brutus na noc był w kojcu, żeby nie miał się gdzie „rozpędzić”.
Dziś rano go wypuściłam, ale powinnam go przywiązać do drzewa albo czegoś, bo energia go rozpiera.
Miał założony kołnierz na noc, żeby sobie szwów nie zdjął. No szwów nie zdjął, ale kołnierz już tak

Nie wiem jeszcze, czy będę robić dokładnie tak, jak na fotkach.
Na pewno nie będzie drewnianych żaluzji obok okien.
Jeśli będzie drewno na dachu, to ciemniejsze.
Kamień na elewacji mnie kusi (i bardzo mi się podoba), ale to jeszcze zobaczę, bo mam próbki tynków „kamiennych” i wyglądają super, może później zrobię fotkę .
Na pewno przy drzwiach frontowych muszę zrobić albo kamień albo ciemny tynk, bo tam najczęściej psy zalegają
Polon 08:43, 17 wrz 2025

Aga, kołnierz spełnił swoje zadanie, bo Brutus zajął się kołnierzem, a nie szwami
Super, że dobrze się czuje, niech się goi “jak na psie”

Ciemne ściany w miejscu leżakowania psów to super pomysł. Widzę jak u mnie ściany wyglądają przy jednym, domowym psie

LIDKA 10:30, 17 wrz 2025

Aguś Oby u Brutusa to były tylko krwiaki.

Wizualizacja domu super choć jasne wszystko.
Też zrobiłam elewacje inaczej niż w projekcie i na wizualizacjach.

Czy też zrobisz taki taras większy niż obrys dachu?

Agatorek 11:15, 17 wrz 2025

Malgo, u mnie teraz ściany przy drzwiach są najbardziej wybrudzone, właśnie przez psiaki, więc na pewno w nowym domu to musi być ciemne.

Lidka, dzięki ❤️

No właśnie nie do końca będzie tak, jak na wizualizacji, na pewno jeśli chodzi o kolory . Odnośnie wielkości tarasu, to jeszcze nie wiem, zobaczę ile tam miejsca zostanie po tym jak będzie już dach.

Agatorek 11:21, 17 wrz 2025

Właśnie wróciłam z kontroli z Brutusem.
Gorączki nie ma, w badaniu USG wyszło, że jest jeszcze odrobina płynu, ale to może się wchłonie już samo.
Dostał 4 zastrzyki, m.in, z antybiotykiem. Dodatkowo dostałam oczywiście zapas (tabletek) do domu i receptę do wykupienia (już kupiłam).
Kolejna kontrola w sobotę. Wtedy też powinny już być wyniki histopatologiczne.
Agatorek 12:09, 17 wrz 2025

Zrobiłam zdjęcie próbek tynku na elewację, ale zdjęcia nie odzwierciedlają dobrze efektu końcowego

Efekt metalu

Lub efekt kamienia (ten jest super na żywo)

Lub taki „gładszy” kamień

Tak, czy inaczej muszę kiedyś porównać sobie koszt takiego tynku i okładziny „kamiennopodobnej”.
LIDKA 13:49, 17 wrz 2025

My mamy czarne płytki kamienne wkoło drzwi. Chciałam całą ścianę ale było by chyba zbyt ciemno i za drogo.

Te tynki ala kamień też fajne są. Też mam taki na elewacji na fundamentach tzn na dole. Chcieliśmy żeby pasował do tego kamienia wkoło drzwi.

Aga czas budowy wspominam dobrze. Szło nam gładko i Tobie też tego życzę.