Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 16:12, 17 wrz 2025

Dziękuję Lidka ❤️

Właśnie ze względu na koszty będę porównywać płytki kamienne z tym tynkiem.
Chciałam właśnie ciemne przy drzwiach i na tarasie (bo tam też będą pewnie psiaki przesiadywać ).
Raczej nie będę tego robić na całej ścianie frontowej, bo będzie za ciemno.
Judith 16:37, 17 wrz 2025

Agatorek napisał(a)
Zrobiłam zdjęcie próbek tynku na elewację, ale zdjęcia nie odzwierciedlają dobrze efektu końcowego

Lub efekt kamienia (ten jest super na żywo)

Ależ to świetne! Pojęcia nie miałam, że takie tynki są!
Powiem Ci, że obliczu takich możliwości technicznych ja osobiście w ogóle nie rozważałabym kamienia . I to bez związku z zasobami finansowymi . Takie mi się z czasem wykształciło przekonanie (jest tylko moje i nie uważam absolutnie, że jedynie słuszne), że klasa i powściągliwość finansowa to siostry bliźniaczki .
TAR 17:27, 17 wrz 2025

W tej chwili jest duzo roznych fajnych rozwiazan. My zdecydowalismy sie w 2 miejscachdomu w podcieniu wejsciowym i tarasowym na tynk ala beton. Odciskany stemplami i odpowiednio zabezpieczony. Typowy tynk do zewnatrz. Mozna tez bylo wybrac sobie kolor. Ale byly jesze inne wzory. Ryfle, deska itp. Widzialam tez powloki imitujace lupek. Bardzo fajne sa tez gotowe plyty elewacyne. Wiadomo ze to nie to samo, co naturalny material ale ja jestem sklonna takie cos zaakceptowac.
Agatorek 18:23, 17 wrz 2025

Judith, ja też nie miałam pojęcia . Dopiero mój wykonawca mi dał próbki takich fajnych elewacji.

I tak jak pisze Tarcia, można se zrobić tynk a la beton lub drewno.
Ja akurat bardzo lubię kamień, więc wybór był dość prosty