Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

sylwia_slomc... 18:20, 14 sty 2026

Agatorek napisał(a)
Asia, no wiadomo

Sylwia, u mnie na jutro nowe prognozy 95% szansy na deszcz ze śniegiem

U nas zaczyna się odwilż.
Juzia 19:13, 14 sty 2026

A u mnie aktualnie -7 i sypie śnieg.
W dodatku ten poprzedni się jeszcze wcale nie stopił
Basieksp 20:27, 14 sty 2026

U nas deszcz. Na śniegu, który zalega robi się lodowa skorupa. O ile drugi były posypane, chodniki już tak dobrze nie wyglądały. Ciekawe co będzie jutro ?
tulucy 22:43, 14 sty 2026

U mnie sam śnieg walił od południa dziś. Nawet wieczorem troche sie bałam tej szklanki zapowiadanej, bo musiałam wyjść, ale wszystko normalnie dość, tylko śniegu przybywa...
Margo2 23:04, 14 sty 2026

U mnie też szklanka.
Zima tylko do początku lutego podobno.
Potem juz plusy. I podobno ma byc ciepła wiosna, nie to co w zeszłym roku.
A co na budowie? Pewnie przez ta zimę zastój?
Magara 23:20, 14 sty 2026

Margo2 napisał(a)
I podobno ma byc ciepła wiosna, nie to co w zeszłym roku.

Bardzo mi się ta prognoza Gosi podoba

U nas popadało w ciągu dnia, taka lekka mżawka, teraz odwilż
Buły śniegu na dachu topnieją powoli i dobrze Mamy zamontowane płotki/zapory śnieżne, ale przy takich opadach śniegu jakie były, płotki i tak nie dają rady. Jednak strach pomyśleć co by było, gdyby ich nie było
Aga, piszę - do przemyślenia dla Ciebie, gdybyś planowała rabaty wokół domu
Juzia 09:16, 15 sty 2026

Do takiego ciężkiego śniegu to i dach nad rabatą nie potrzebny.
U mnie wszystkie żywopłoty cisowe powyginane na wszystkie strony. Niektóre tuje i bukszpany też.
Muszę się zebrać w sobie i trochę pozrzucać ten śnieg z roślin.
Tylko weź idź jak białego g... po kolana

Agatorek 10:09, 15 sty 2026

Ania, tak, ten deszcz od razu zamarzał. Ale później spadł śnieg i przykrył to lodowisko . Także „bywało gorzej”.

Sylwia, u nas odwilży raczej brak, temp w okolicach zera, a od jutra znów ma mrozić.

Juzia, u mnie też nic się jeszcze nie stopiło

Basiu, nie było tak źle, jak się spodziewałam. W drugi dzień świąt Bożego Narodzenia było gorzej ślisko.

Lucy, to dobrze, bo lód jest dużo gorszy niż śnieg

Gosia, w sumie to nie wiem, co na budowie się dzieje, i czy coś się dzieje . Nie dziwiłabym się, gdyby nic nie robili w taką pogodę . Nie miałam czasu ani głowy do tego w tym tygodniu. Jak skończą dach, to się dowiem, bo będą chcieli kasę . Ale dziś wyślę smsa z pytaniem, czy coś robią.

Magarku, coś tam zrobię wokół domu, ale nie całkowicie przy ścianie/dachu. Jeśli już, to będą to rośliny, którym ewentualne „połamanie” nie zaszkodzi .

Juzia, mi też się nie chce wchodzić na rabaty. W sumie to tylko jeden jałowiec bardziej ucierpiał, ale myślę, że sam się pozbiera do kupy. Nie mam takich wysokich butów, żeby do niego się dostać, a odśnieżać trawy nie będę .
Agatorek 10:15, 15 sty 2026

Tadam
Przyjechała odśnieżarka spalinowa!
Tylko muszę poczekać do soboty, bo ex-em dopiero wtedy przyjedzie i mi ją skręci/uruchomi. Mam nadzieję, że do tego czasu więcej śniegu nie spadnie. Wczoraj odśnieżyłam sobie (kolejny raz ) podjazd od asfaltu do bramy. Odcinek od garażu do bramy jest w miarę przejezdny, więc te kilka dni jeszcze wytrzymam.

Oczywiście była niezła komedia z dostawą. Pan kierowca stwierdził, że on na tym moim 100 metrowym podjedzie się zakopie (w sumie słuszne podejrzenie ). Miał elektrycznego paleciaka, niestety też ledwo dawał radę po śniegu, więc pan kierowca ciągnął „wózek”, a ja z tyłu pchałam . Daliśmy radę dostarczyć pod bramę!
Juzia 10:49, 15 sty 2026

Pokaż to cudo jak uruchomicie
I najlepiej napisz jakąś recenzję haha

Kurierom w taką pogodę współczuję...