Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 21:21, 15 lut 2026

Nicol, na pewno wstawię , na razie nie mam umówionego terminu na montaż, czekam na kolejne okienko pogodowe

Gosia, nawet bym powiedziała, że w 85%
ajka 16:57, 18 lut 2026

Są okna i dach, można się wprowadzać
Judith 17:54, 18 lut 2026

Agnieszka, zacne tempo .
Pewnie już meblujesz w głowie, co? Domyślam się Twojej ekscytacji .
sylwia_slomc... 18:30, 18 lut 2026

Ależ tempo tej budowy. Tobie Juzi i Karoli zazdraszczam tego tempa tak pozytywnie. U nas to będzie trwało latami jeszcze. O ile dojdzie do skutku bo coś nam zdrowie zaczyna się sypać ostatnio.
Agatorek 18:55, 18 lut 2026

Ania, jeszcze tylko drzwi i brama garażowa . Jest szansa na montaż w przyszłym tygodniu. Muszę tylko zmobilizować wykonawcę, bo przed montażem bramy musi mi położyć tynk w części garażu (po montażu nie będzie to możliwe). A żeby mi położył tynk, to nie może być mrozów.

Judith, no jasne, że mebluję. Wybieram płytki. Oglądam meble kuchenne. Zastanawiam się nad salonem. Mam już prawie wybrane łóżko . Na razie wszystko online.

Dziękuję Sylwia
Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko pójdzie po Waszej myśli
Margo2 23:15, 22 lut 2026

Trochę mi się to ciepełko przesunęło w czasie.
Ale już nadciągnęło, więc tynk pewnie zaraz będzie.
Ale w sumie szybko poszło rachu-ciachu i jest dach, okna.
Co do wielkości domu, to ja bym w tej chwili powiększyła swój.
O co najmniej 20 m. Ale mój jest malutki. Nie ma 100 m.
Także nie słuchaj jak gadają o wielkości domu.
W sumie największą powierzchnię zajmuje salom i kuchnia. A tam trzeba miec dużo miejsca. Do przyjmowania gości
Agatorek 21:21, 23 lut 2026

Gosia, taras też jest spory . Tam też goście się pomieszczą.

Do tynków, to jeszcze długa droga, w każdym razie, jeśli chodzi o tynki w całym domu (bo jutro będą tynkować część garażu, żeby można było zamontować bramę).

Najpierw elektryk, ale wejdzie dopiero końcem marca (taki niestety skutek tych opóźnień), później hydraulik i panowie od kominka. I dopiero wtedy tynki. I później cała reszta.

Gdyby zima była taka, jak w zeszłych latach, to byłabym juz bardziej zaawansowana, jeśli chodzi o budowę. Ale jest jak jest, na pewne rzeczy nie mam wpływu .
Agatorek 21:28, 23 lut 2026

Co do powierzchni domu, to myślę, że będzie ok.

Tylko jeszcze (dopiero teraz ) wpadłam na pewien pomysł i będę lekko korygować ścianki działowe. Tym samym powiększę sobie łazienkę (zmniejszając pralnię, w której będzie tylko pralka i suszarka), będę miała wtedy miejsce i na prysznic i na wannę.

Lepiej to zrobić teraz niż później. Wykonawca się śmiał, bo mówił, że jeszcze się nie spotkał z takim inwestorem, który by w trakcie budowy czegoś nie zmieniał .

Na czerwono nowa powierzchnia łazienki. We wnęce po lewej będzie prysznic 1 x 1,5 m.

Łazienka przysypialniana 1/10
Pralnia 1/11

Judith 22:05, 23 lut 2026

Agnieszka, ekstra pomysł .
Alija 22:50, 23 lut 2026

Agnieszka, budowa szybko idzie, w takim tempie to pewnie w tym roku się wprowadzisz
Pomysł z łazienką świetny.