Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Makao 05:59, 24 lut 2026

A lubisz brać kąpiele? Jeśli częściej bierzesz prysznic to nie rób wanny. Może już była o tym dyskusja ale nie pamiętam.
Ja bym nie zmniejszała pralni. Moja ma 2,5 na 1,5 i mogłaby by być większa. Te wszystkie środki chemiczne, 3 pojemniki na brudną bieliznę (białe, kolor, czarne) zajmują trochę miejsca. Nawet mając suszarkę to i tak wiele rzeczy wiesza się na wieszak a dobrze by było mieć miejsce ją tam rozstawić. Ja mam w pralni tą suszarkę podsufitową.
Agatorek 10:04, 24 lut 2026

Judith, Alicja, no tak mi się teraz wymyśliło

Ania, teraz nie mam wanny w domu (miała być, ale ostatecznie do tego nie doszło), miałam w mieszkaniu. Więc i lubię brać kąpiele, i brać prysznic. Teraz nie mam wyboru, bo mam tylko prysznic.
Wiesz, ja (na razie) jestem sama, to i tego prania nie ma za dużo . Suszarka podsufitowa oczywiście będzie.

Zrobię jeszcze wizję lokalną i zobaczę
TAR 12:31, 24 lut 2026

A ja Aga powiem, rob wanne. Nie ma nic cudowniejszego niz kapiel i relaks w pachnacej pianie. Mysl o przyjemnosci. W kij z praniem i miejscem w pralni. Na pralke i suszarke miejsce jest, jak zrobisz do tego zabudowe to wszystko wejdzie. A wanna to luksus i warto miec nawet jakbys miala korzystac 1 raz w roku. Ja korzystam codzienie
Pralnie tez mam mala i wszystko wchodzi. Nic nie susze na linkach, nie mam potrzeby i nie potrzebuje przestrzeni na zapas. Wszystko susze w suszarkach. Linki na pranie ostatni raz mialam zamontowane 25 lat temu w bloku.
Agatorek 12:32, 24 lut 2026

Tarcia, chyba mnie przekonałaś
Judith 12:39, 24 lut 2026

A ja powiem: budujesz dom dla siebie i ma być w nim to, co sprawi, że będziesz się czuła komfortowo, metrów na to nie braknie . Nawet gdybyś miała użyć wanny raz w roku - niech będzie! A prysznic to oczywista potrzeba. To nie kawalerka w bloku, gdzie podział funkcjonalny to wynik kompromisów .

EDIT: O! Widzę, że TARcia też użyła argumentu o jednym razie w roku .
Basilikum 12:40, 24 lut 2026

a ja mam prysznic w wannie i jestem bardzo zadowolona.

Podgladam podgladam, duzo sie u Ciebie dzieje
TAR 12:48, 24 lut 2026

I dobrze. Wanna jest super i super pomysl z duzym prysznicem. U Ciebie bedzie i luksusowo i uzytkowo praktycznie, bo pralnia przeciez zostaje.
LIDKA 16:48, 24 lut 2026

Aguś wannę rób jak jest okazja. Uległam mężowi i nie mamy wanny i codziennie żałuję, nie ma nic lepszego jak gorąca kąpiel po ciężkim dniu.

Jak gdzieś jeździmy to każe m szukać hotelu albo kwater z wanną. Inaczej nie jadę!
Polon 17:39, 24 lut 2026

Aga, zmieniaj zgodnie z przeczuciem, że będzie lepiej, bo teraz można prawie wszystko, później to już tylko nowy dom ewentualnie budować

A WC wywalasz, czy przesuwasz?
Ja w teamie wanna i prysznic obowiązkowo, choć przyznam, że ja bym zmieniła wannę z narożnej na zwykłą i bez przesuwania ściany weszło by i jego i drugie

Pralnia jednak fajnie jak daje szansę jakoś się w niej obrócić i wygodnie pranie zapakować. Czyli ja bym pralni nie zmniejszała, ALE tak jak napisałam na początku - rób po swojemu
TAR 17:47, 24 lut 2026

W pralni bedzie pealka na tym suszarka? Obok mozna zabudowe zrobic z pojemnikiem na pranie i regalami na chemie. Jest tez miejsce na mopa, wiadro i jakies miski.
Jakby odliczyc moja wanne psia w pralni to mam wielkosciowo podobna, jak bexziesz miec po zmianach. Wszystko weszlo. Ja mam 2 suszarki.

Mam wanne narozna prosta. Uwielbiam ja za wygode. Moze nie jest modna ale wygodna. Wole je bardziej niz prostokatne trumienki ale co kto woli