Agatorek
09:17, 12 kwi 2021

Hej Monika, fajnie że wróciłaś po zimie
Kasiu, to jeszcze nie wszystkie klony, które zamówiłam
.
Do tej pory miałam jednego. Nie za wysoki jest, ale już grubiutki, widocznie taki pokrój, kupowałam jako nn na jakimś targu.
Przetrwał zimę bez okrywania. Widać już malutkie listki.
Wiaan
. Ogólnie te klony miały być na rabaty wokół nowego oczka (z tyłu działki).
Ale wczoraj posadziłam 2 szt przy „starym” oczku z przodu (brakowało tam czegoś), 1 szt na rabacie z jukami i 2 szt na dużej rabacie przy bramie
.
Zdjęć brak, bo nie miałam siły iść po aparat plus muszę tam nieco ogarnąć.
Dzięki Iwonka za info o stożkach. Na razie siedzą w doniczkach, czekam na duże stożki ze szkółki (kopane z gruntu) i wtedy będę wszystkie sadzić. Przejrzałam je pod kątem ćmy. Czyściutkie są.
Basiu, to dopiero początek
Jutro przyjeżdzają hortensje, a w środę część jeżówek, rutewki i część rozchodników.

Kasiu, to jeszcze nie wszystkie klony, które zamówiłam

Do tej pory miałam jednego. Nie za wysoki jest, ale już grubiutki, widocznie taki pokrój, kupowałam jako nn na jakimś targu.
Przetrwał zimę bez okrywania. Widać już malutkie listki.
Wiaan

Ale wczoraj posadziłam 2 szt przy „starym” oczku z przodu (brakowało tam czegoś), 1 szt na rabacie z jukami i 2 szt na dużej rabacie przy bramie

Zdjęć brak, bo nie miałam siły iść po aparat plus muszę tam nieco ogarnąć.
Dzięki Iwonka za info o stożkach. Na razie siedzą w doniczkach, czekam na duże stożki ze szkółki (kopane z gruntu) i wtedy będę wszystkie sadzić. Przejrzałam je pod kątem ćmy. Czyściutkie są.
Basiu, to dopiero początek

Jutro przyjeżdzają hortensje, a w środę część jeżówek, rutewki i część rozchodników.