Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Dorii 19:24, 29 kwi 2021

Sąsiadów mam spoko, narzekać nie mogę
Nie każdy jednak popiera moje wyluzowane podejście. Nie chodzę krok w krok za dzieckiem i zdarzyło mi się że na zbyt długo straciłam z oka.
Gosialuk 20:11, 29 kwi 2021

Fakt, że teraz dużo bardziej dziećmi się trzeba opiekować. Do szkoły zaprowadzać i przyprowadzać, nie zostawiać samych w domu czy na podwórku. Ja pamiętam, że do szkoły podstawowej mama mnie zaprowadziła na rozpoczęcie roku szkolnego, a potem z kuzynem szliśmy już sami (on też był pierwszakiem), a to było koło 1,5 km przez pola. Nawet teraz jak moja córka chodziła do szkoły podstawowej, to w pierwszej klasie musiałam dać pisemne oświadczenie, że może sama wracać do domu. A do domu 5 minut.
Judith 20:25, 29 kwi 2021

Basieksp napisał(a)
A jak z zimowaniem stipy, pytam bo swoje sadziłam na jesieni i chyba nic z nich nie będzie, a może mają jeszcze czas, jak nie to chyba kupię nowe

Basiu, ze stipą jest tak, ze albo przezimuje, albo nie przezimuje . Moje roczniaki przezimowały wszystkie (ponad 20 sztuk). Ważne, ze stipa droga nie jest, a i jej wyhodowanie samodzielne jest łatwe (mnie sie udało, a jestem antytalentem w tym zakresie .
Basieksp 20:48, 29 kwi 2021

Judith napisał(a)

Basiu, ze stipą jest tak, ze albo przezimuje, albo nie przezimuje . Moje roczniaki przezimowały wszystkie (ponad 20 sztuk). Ważne, ze stipa droga nie jest, a i jej wyhodowanie samodzielne jest łatwe (mnie sie udało, a jestem antytalentem w tym zakresie .

No to chyba na pewno mogę rozejrzeć się za nowymi
sylwia_slomc... 21:26, 29 kwi 2021

Agatorek napisał(a)
O Sylwia.... Ty rzeczywiście wszystko masz u siebie (oprócz choin kanadyjskich )
Ta po prawej (royality) jest CUDOWNA .
Chcę taką

(Mogę Ci wykopać? )

Kolor ma taki intensywny jak kwitnie potem listki są ciemniejsze, a owocków na ich tle praktycznie nie widać, Ola pod tym względem fajniejsza bo jabłuszka rumiane większe i trzymają się do wiosny
SlonecznyOgrod 22:06, 29 kwi 2021

Piękne stipy też bym się przejechała z chęcią na ten ryneczek
sarenka 06:03, 30 kwi 2021

U mnie większość stip padła, muszę je powyrywać. A i na ryneczek trzeba byłoby się przejść,może też by była, to taka ładna trawa
Agatorek 10:11, 30 kwi 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kolor ma taki intensywny jak kwitnie potem listki są ciemniejsze, a owocków na ich tle praktycznie nie widać, Ola pod tym względem fajniejsza bo jabłuszka rumiane większe i trzymają się do wiosny

Kolor jednak bardziej podoba mi się tej Royalty
Agatorek 10:12, 30 kwi 2021

Darcia, Magda, chyba poproszę mamę, żeby mi jeszcze dokupiła, jak będzie jeszcze dostępna ta stipa
Judith 10:38, 30 kwi 2021

Agatorek napisał(a)
Darcia, Magda, chyba poproszę mamę, żeby mi jeszcze dokupiła, jak będzie jeszcze dostępna ta stipa

Jak jest - kupuj ile sie da! To cudowna trawa i pasuje chyba do każdej kompozycji. I - jak powiedziała Maja Popielarska - to taka trawka do miziania .