Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

inka74 21:15, 20 maj 2021

Aga, a ty znasz ogród Anitki?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7741-moj-azyl-na-wichrowym-wzgorzu?page=776

Zerknij jak ona ma porobione murki i duże rabaty podwyższone. Może tam nie trzeba skuwać betonu. Może rzeczywiście wystarczy dobudować teren w górę? Wiem, to też robota ale wykorzystujesz to, co masz. Obecne klombiki można wykorzystać na posadzenie drzew. 3 jednakowych. A do reszty rośliny o płytszym systemie korzeniowym. Beton tylko nawiercasz wtedy. Raczej nie suchy murek a na zaprawę ale tak by wyglądało naturalnie, z piaskowca lub otoczaków a nie betonowo na równiutko.
Zobacz o co mi chodzi
Kasia_CS 21:21, 20 maj 2021

Bo Aga ma raczej Black tower, a Wasze to może Eva Lace?
Agatorek 21:32, 20 maj 2021

Juzia, bo u mnie też góry (kretowiska) i doliny oraz wąwozy (wykopane przez psy), więc prawie jak Karkonosze.

Basiu, zaraz zerknę do Ciebie
Nie wiem, jaki to u mnie, miał takie jasnoróżowe kwiatki.

Asiu, dziękuję. Uśmiałam się z tego miliona nowych roślin, ale pewnie tyle potrzeba, żeby wyglądało na „busz” . Bo lubię busz, jak widać .

Iwonka, ogród Anitki znam, przeglądam ten wątek.
Ale Twój rysunek wymiata. Serio. Zapisuję sobie, żeby go później nie szukać. Świetny pomysł. Plan wykonania na przyszły rok pewnie, ale myślę, ze eMowi też się spodoba . Baaaardzo dziękuję .

Kasiu, nie wiem, jaką mam odmianę. Ale ze zdjęć to raczej Black Tower, jak piszesz
Agatorek 21:33, 20 maj 2021

Iwonka, tylko u mnie zegar stoi na kwadratowej podstawie...
Alija 21:36, 20 maj 2021

Iwonka ma rację, zerknij na wichrowe wzgórze, tam jest dużo kamienia, murków, może coś Cię zainspiruje. Czasami można świetnie wykorzystać to, co już jest, potrzebny tylko nowy pomysł.
A tak z innej beczki, to kamienna ścieżka bardzo mi się podoba. I nie tylko ścieżka, ogród coraz piękniejszy. Pozdrawiam!
Basieksp 21:38, 20 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)
Bo Aga ma raczej Black tower, a Wasze to może Eva Lace?

Masz rację już sobie sprawdziłam, mój to black lace Eva, ma powycinane liście nie znałam tej drugiej odmiany
inka74 21:43, 20 maj 2021

Agatorek napisał(a)
Iwonka, tylko u mnie zegar stoi na kwadratowej podstawie...
tu wystarczy domurować, nie skuwać. Ale kwadrat w kol e mi nie pasuje po prostu. Proporcje całości mogą być inne bo wymiarów nie znam.
sylwia_slomc... 21:49, 20 maj 2021

inka74 napisał(a)
Aga, a ty znasz ogród Anitki?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7741-moj-azyl-na-wichrowym-wzgorzu?page=776

Zerknij jak ona ma porobione murki i duże rabaty podwyższone. Może tam nie trzeba skuwać betonu. Może rzeczywiście wystarczy dobudować teren w górę? Wiem, to też robota ale wykorzystujesz to, co masz. Obecne klombiki można wykorzystać na posadzenie drzew. 3 jednakowych. A do reszty rośliny o płytszym systemie korzeniowym. Beton tylko nawiercasz wtedy. Raczej nie suchy murek a na zaprawę ale tak by wyglądało naturalnie, z piaskowca lub otoczaków a nie betonowo na równiutko.
Zobacz o co mi chodzi

Świetne i czytam, ze Adze też się spodobało, a to już krok do przodu i to duży, a nie w tył Rozumiem, że się chłop napracował i docenić trzeba, ale Mu powiesz, że ma kolejne zadanie do wykonania, znów będzie tworzył tylko z kamienia i będzie bomba Rysunek świetnya i powiedz Mu, ze tu pół ogrodowiska będzie Jego poczynania śledzić i chwalić, nic tak na męską ambicję nie działa Wiem po moim
Agatorek 21:50, 20 maj 2021

Dziękuję Alicjo pozdrawiam również

inka74 napisał(a)
tu wystarczy domurować, nie skuwać. Ale kwadrat w kol e mi nie pasuje po prostu. Proporcje całości mogą być inne bo wymiarów nie znam.

Podstawa w kształcie koła lepiej by wyglądała, to na pewno.
Kiedyś to wszystko pomierzę i zobaczę, jakby to wglądało.
Agatorek 21:54, 20 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

a i powiedz Mu, ze tu pół ogrodowiska będzie Jego poczynania śledzić i chwalić, nic tak na męską ambicję nie działa Wiem po moim

Ha ha, mam czas, będę go przekonywać.
A może pójdzie tak samo szybko jak z wierzbami?
Tylko z jego „wolnym czasem” może być problem. Ale to będę martwić się tym później.