Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 20:45, 09 lut 2021

Rumianka napisał(a)

Grzesiu, ja akurat przez zupełny przypadek stałam się posiadaczką takiej właśnie starej parkowej ławki...Otóż, stało się to w chwili kupowania auta przez mojego syna...Pani sprzedająca auto poprosiła mojego syna, by wywiózł gdzieś to "stare g...o, które zawadza jej w ogródeczku". Syn wiedząc, że ja poszukuję takiej ławki, zgodził się od razu. Miała połamane listwy, ale stelaż cały...Dziś ławka stoi w ogrodzie odnowiona i tylko kolorem przypomina tamten czas...
Aguś przepraszam, że u Ciebie się rozpisałam...

Lubię takie anegdotki , śmiało się rozpisuj.
inka74 21:06, 09 lut 2021

U ciebie psiaki determinują wiele elementów. Ławeczka, kawa. Rośliny wkoło. Będziesz miała swoje miejsce wśród zieleni.
Agatorek 21:32, 09 lut 2021

inka74 napisał(a)
U ciebie psiaki determinują wiele elementów. Ławeczka, kawa. Rośliny wkoło. Będziesz miała swoje miejsce wśród zieleni.

Albo się zamknę na tarasie albo w altance . Trzeba kombinować, żeby mieć chwilę spokoju na zewnątrz.
Agatorek 21:34, 09 lut 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękne te inspiracje altankowe

Oby moja przyszła altanka również była piękna
Kokesz 23:13, 09 lut 2021

W sumie, jak ta altanka będzie kuta, to psy chyba nie miałyby czego zniszczyć, gdyby ją zostawić otwartą, jak dziewczyny piszą?
No chyba, że kawę wypiją
Agatorek 23:52, 09 lut 2021

Nie o to chodziło . Tylko Asia pisała, że z taką otwartą, to łatwiej, bo można wchodzić z różnych stron. Ale ja mam zamiar obsadzić ją roślinami, więc wchodzić będziemy i tak tylko z jednej strony.

W przypadku altanki bez ścianek, psy mogłyby wchodzić do altanki przez rabatę. I to o zniszczenia roślin mi chodziło.
Kutych elementów (jeszcze) nie ruszają .

A kawę to bardzo chętnie, szczególnie z mlekiem. A i czymś gazowanym albo sokiem nie pogardzą. Raz mi któryś ściągnął z parapetu karton z sokiem i go rozgryzł.
inka74 17:28, 10 lut 2021

spojrzałam i pomyślałam o tobie - przy takim nasadzeniu/układzie wystarczy zrobić tylko furtkę od przodu, aby ograniczyć dostęp psiakom. Nie jedną dużą ale taką z obu stron z zamknięciem od środka, dwuskrzydłową jak bramka
https://www.instagram.com/p/CLGezMysjTO/?utm_source=ig_web_copy_link

Mniej materiału, mniejsze koszty. Większe możliwości w przyszłości, jakby nagle kiedyś zmieniła się koncepcja czy nasadzeń czy wykorzystania.
Agatorek 18:12, 10 lut 2021

Fajna! Dzięki
Cały czas jeszcze myślę o wersji
Ale skłaniam się jednak ku „zabudowanej”. Tylko w wersji bardzo skromnej - jeden, maksymalnie dwa pędy między filarami.
inka74 18:17, 10 lut 2021

Myśl, myśl . Te boczne pędy możesz zawsze go poprosić aby były dokręcane na śruby. Mocowania ukryte. Konstrukcja się usztywni a opcja w obie strony jest.
Agatorek 19:08, 10 lut 2021

inka74 napisał(a)
Myśl, myśl . Te boczne pędy możesz zawsze go poprosić aby były dokręcane na śruby. Mocowania ukryte. Konstrukcja się usztywni a opcja w obie strony jest.

No i tego mi brakowało. Pędy na śruby. Jesteś cudowna