Ale zanim ją zaklepię, muszę się zastanowić nad jej wersją.
Ogólnie są dwie koncepcje:
1.
*Kształt – kulisty, okrągły. O średnicy około 3,0 m
*Ścianki zabudowane od góry do dachu, mogą być ozdobne „filary”, ale mogą też być proste, bo ich wypełnienie będzie ozdobne.
Ścianki = pędy róż i liści, czyli bardzo ażurowe.
*Dach – blacha, ale pokryta drugą warstwą – przedłużenie ozdób ze ścianek.
* W jednej części – drzwi z jakimś skobelkiem, zasuwką itp. (żeby psy mi tam nie weszły), drzwi oczywiście też z motywem róż i liści (takie jak u nas na tarasie, ale wyższe oczywiście). Mogą być jednoskrzydłowe.
*Dookoła ścianki wewnętrznej – ławka przymocowana do ścianek (oprócz części z drzwiami)
*Dodatkowo mały okrągły stolik, żeby go postawić na środku (trzeba zobaczyć jaki się zmieści z ławkami naokoło, ale pewnie wyjdzie jakiś o średnicy 0,6- 0,8 m)
2.
*Kształt – kulisty, okrągły. O średnicy około 3,0 m
*Bez "ścianek". Ozdobne filary podtrzymujące dach, oplecione pędami róż i liści.
*Dach – blacha, ale pokryta drugą warstwą – przedłużenie ozdób ze ścianek.
* Bez "drzwi"
*Wewnątrz – ławka przymocowana do filarów
*Dodatkowo mały okrągły stolik, żeby go postawić na środku (trzeba zobaczyć jaki się zmieści z ławkami naokoło, ale pewnie wyjdzie jakiś o średnicy 0,6- 0,8 m)
Dla zobrazowania -
altanka. Chodzi o ogólny wygląd i wielkość. To nie jest strona "mojego" kowala. Tu było baaaardzo drogo (pytałam się).
Ale nie będzie ścianek do połowy wysokości, bo albo będą od góry do dołu (taka trochę klatka dla ptaków

), albo w ogóle.
Ta altanka ma na przykład ławeczkę w środku (też u mnie będzie).
A ta
jest zabudowana. Na cenę nie patrzcie, to jest jakiś KOSMOS. Ciekawe, czy mają klientów?