Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Kordina 21:31, 16 maj 2023

Agatorek napisał(a)
O ile nic się nie zdarzy, to w weekend W KOŃCU będziemy ustawiać donice na tarasie . I różne inne ozdoby .

Oooooo! To ja tupię nóżkami z entuzjazmem i czekam na efekty Agnieszko
Agatorek 22:38, 16 maj 2023

Kasiu, na leżaczek to może w przyszłym sezonie
A na poważnie, to może się jeszcze uda w tym

Dziękuję Ela . Czerwone klony to były kupowane niewiele mniejsze , ale widać że od momentu posadzenia urosły wzdłuż i wszerz.
EM zadowolony, bardzo mu się podoba. Nawet bardzo nie marudzi, jak musi mi pomóc z jakąś większą robotą .
On nawet lubi jeszcze większy „busz” na rabatach ode mnie. Z jednej strony żartuje, że mi to wszystko przeora glebogryzarką, a z drugiej broni każdego drzewka, czy nawet gałęzi, żeby nie ucinać.

Bożenko, ja też tupię. I jak eMowi znów coś wypadnie, to będzie musiał uciekać przed tą tupiącą nogą
ElzbietaFranka 08:30, 17 maj 2023

Też tak mam z mezowatym. Nie lubi jeździć na wieś, ale jak przyjedzie to pracuje. Trawniki mam wygolone kanciki zrobione. Nakupil sprzętu, traktorek, kosiarki spalinowe, kupił teraz stige z autom. Rozrusznikiem, podkaszarki to jego zabawki.
Jedyny mankament muszę ukrywać to co kupuję /rośliny.

Jeżeli chodzi o Bergenie zostawiłam po 2 liście zdrowe. Podsypalam nawozem do warzyw i kwiatów. Muszę je opryskać mieszanka z drożdży.
Na 10 l wody kostka drożdży. Najpierw rozpuszczam drożdże w słoiku. Mam opryskiwacz na akumulator wlewam i opryskuje.

A ty masz Bergenie? Moje mają więcej cienia, słońce świeci jakieś 2-3 godziny.
Agatorek 10:27, 17 maj 2023

Mam bergenie, rosną u mnie na słońcu, ale ładnie się rozrastają i kwitną. Może dlatego, że ziemia jest dość wilgotna. Tylko czasami na liściach pojawiają się dziwne „plamy”, z tego, co zauważyłam, to nie wpływa na ich rozwój. Tylko na wygląd .
Agatorek 21:05, 17 maj 2023

O ile nic się nie zdarzy, to w weekend W KOŃCU będziemy ustawiać donice na tarasie . I różne inne ozdoby .

Chyba napisałam to w złą godzinę . eM będzie nieobecny przez weekend i kolejny tydzień. Obiecał, że wyrobi się do końca miesiąca.
Oby

Gdybym mogła, zrobiłabym to sama (mycie tarasu, ustawienie mebli i inne rzeczy), ale niestety kutego stołu nie ruszę nawet o 5 cm. A donice też ważą swoje.
Niestety trzeba czekać.

Na pocieszenie taki zachód dziś był (zdjęcie z komórki, bez żadnych filtrów, czy ustawień)

April 21:35, 17 maj 2023

Pięknie. To ten piasek z Sahary tak podkręcił kolory
Kasya 21:45, 17 maj 2023

I twoje zawijaski fajne w zachodzącym słońcu
Wiaan 22:11, 17 maj 2023

Wow jaki widok niesamowity.
ajka 23:14, 17 maj 2023

Szkoda, że na donice musimy poczekać, ciekawa jestem końcowego efektu. Widok cudny.
Kordina 00:06, 18 maj 2023

Fajny zachód, taki róż z odcieniem fioletu