Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

nyna76 23:41, 29 sie 2023

Aguś, jesień to zdecydowanie ten czas dla Twojego ogrodu.. Cudownie po
prostu.
anuska2507 09:15, 30 sie 2023

Ale super ta huśtawka! Pobujałaś się już? Dobrze, że wyszła taka szeroka, mała by zginęła w rabacie i w całym ogrodzie. Masz przecież duuużo miejsca
Agatorek 11:49, 30 sie 2023

Anetko, te niektóre rozplenice na zdjęciach są od Ciebie. Pięknie wyrosły

Bożenko, ja też się dziwię, szczególnie, że w tym sezonie pogoda raczej nie pomagała .
Koronę mam , robi za ozdobę na półce na tarasie .

Aniu, dziękuję

Aniu, bujałam się raz . Dużo miejsca mam, ale muszę też patrzeć na przejazd kosiarki . Dziś nici z planowania poszerzania, pada od rana.
DariaB 12:50, 30 sie 2023

Uf przebrnęłam nie żeby to była droga przez mękę, wręcz przeciwnie, ale trochę się mi zaległości nazbierało. Cóż dużo mówić, jest pięknie! Pomysł i konsekwencja w realizacji to klucz do sukcesy. Twój ogród ma swoje elementy wyróżniające go na tle wszystkich innych, ta metaloplastyka jest jedyna w swoim rodzaju. Rośliny się odwdzięczają za opiekę i troskę.
Zdjęcia Iwonki są super!
ElzbietaFranka 22:37, 30 sie 2023

Agatorek napisał(a)
Dla Mrokasi.

Prawdopodobnie judaszowiec Red Force, mam go ok. 6-7 lat, kupowany jako patyk do kolan

Maj

Zdjęcie z czerwca

Tu też czerwiec

W lipcu bardziej przygaszony, podbity zielonym

A tu z zeszłej jesieni

Agnieszko czy ten judaszowiec wypuszcza takie liście czy one pod wpływem słońca takie czerwone.
Może się skusze i zakup zrobię.
Piękny ogród z chałupa piękna ty jak obszarniczka na dworze z kawałem areału. Huśtawka cudowna na we dwoje. Masz tyle wszystkiego że jest co oglądać. Czekam na twoją jesień to dopiero będzie co oglądać. Tak patrzę na te twoje wydziergane rabaty to o głowę zachodzie. Jeszcze nie dawno tylko oczko było i ścieżka.

Pozdrawiam z drugiej strony Wawy
Margo2 22:43, 30 sie 2023

Ja poszerzam swoje rabaty od lat. Za każdym razem mówię, że to juz koniec, a potem i tak powiększam, nawet o troszeczkę, ale jednak.
Patrząc na Twoje zdjęcia, też będziesz to robiła
Masz bardzo dużo trawnika
Agatorek 08:36, 31 sie 2023

Daria, ja też miałam zaległości u Ciebie . Zresztą nie tylko u Ciebie .
Dziękuję za komplementy

Ela, judaszowiec wybarwia się najlepiej na słońcu. W miejscu cienistym jego wybarwienie na pewno byłoby słabsze.
Dziękuję za tyle miłych słów
I również pozdrawiam

Gosia, na razie nie zamierzam powiększać starych rabat. Tylko tą z huśtawką . Ale życie pokaże ….
ajka 16:36, 31 sie 2023

Agatorek napisał(a)

Jestem zauroczona tymi fotkami.

Hustawka nie w moim stylu, ale do twoich pozostałych kompozycji pasuje idealnie Teraz masz pięknie zgraną całość.
Agatorek 18:55, 31 sie 2023

Ania, ja w sumie też jestem zauroczona ogrodem teraz. Zupełnie inaczej wygląda niż 2 miesiące temu, kwitną inne rośliny, doszły trawy (trawska ) i robi się busz .
Agatorek 18:58, 31 sie 2023

Margo2 napisał(a)
Ja poszerzam swoje rabaty od lat. Za każdym razem mówię, że to juz koniec, a potem i tak powiększam, nawet o troszeczkę, ale jednak.
Patrząc na Twoje zdjęcia, też będziesz to robiła
Masz bardzo dużo trawnika

Jestem po oględzinach rabaty z huśtawką i obiektywnie stwierdzam, że nie mogę jej poszerzyć w stronę tujek, żeby mieć miejsce za huśtawką na trawy. Jakbym to zrobiła, to nie przejedzie traktor (traktorek koszący prawie na styk ). Oczywiście można podjechać z drugiej strony (bardzo naokoło), ale i tak nie chcę mieć rabaty za blisko ogrodzenia, bo psy muszą mieć miejsce do biegania.

Ale za to wymyśliłam coś innego, przesuniemy huśtawkę bliżej środka rabaty . Może w przyszłym tygodniu się uda …