Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 09:00, 11 mar 2021

Ania111 napisał(a)

Agnieszka ,

Bardzo lubię takie nowe projekty
czekam na efekt końcowy
i kibicuje
Pomysł bardzo fajny - działaj

Dzięki Aniu
Agatorek 09:01, 11 mar 2021

Milka napisał(a)

Bogata jesteś w te oczka, duże i jak fajnie latem zdobią, masz ogromne pole do popisu. Widzę juz plany, co do kształtu rabat.

Najlepiej mi się planuje „na żywo” , zawsze podczas pracy można skorygować kształt
Agatorek 09:02, 11 mar 2021

Margerytka40 napisał(a)
Potwierdzam za Sylwią, korzenie juk to trudny przeciwnik. Kop baaardzo głęboko i wybierz dobrze każdy najmniejszy kawalątek. Jest to trudne bo te bulwki mało widoczne są.

Tak będę robić postaram się wszystkie kawałki usunąć
Rumianka 13:06, 11 mar 2021

Jak przeczytałam plan działania, to w pierwszej chwili przeraziłam się, ilością prac do wykonania...ale jak wspomniałam swoje początki, to już wiedziałam, że wszystko jest do wykonania, ale musi być rozciągnięte w czasie...No i różnica ogromna w wielkościach naszych ogrodów...Ale wierzę, że będzie dobrze i pięknie...tyle, że wszystko w swoim czasie, albo nieco później... Tak mawiał mój szef w pracy, gdy pytaliśmy o premię
mrokasia 15:15, 11 mar 2021

Basieksp napisał(a)
Też mam takie ogrodzenia wokół roślin i ciągle jakieś nowe śmieci, kijki i takie tam różne pogryzione cudaki a i linę kroplującą do wymiany, ma dużo dziurek w różnych miejscach

O matko!!! Aż mną wstrząsnęło, nie pomyślałam że mi moje szczeniory mogą pogryźć linie kroplujące (co je mam zamiar dopiero zainstalować)...
mrokasia 15:18, 11 mar 2021

Aga, najważniejsze to mieć plan . Ambitny, dodam . Takie właśnie 5-letni . Będę kibicować!!!

Nowy szkodnik będzie! Obejrzałam sobie w necie zdjęcia rasy, faktycznie cielątko raczej niż piesek .

A co do juki - ja wykopałam dół tak na oko 80x80 a i tak franca odrosła...
Kasya 15:22, 11 mar 2021

mrokasia napisał(a)
Aga, najważniejsze to mieć plan . Ambitny, dodam . Takie właśnie 5-letni . Będę kibicować!!!

Nowy szkodnik będzie! Obejrzałam sobie w necie zdjęcia rasy, faktycznie cielątko raczej niż piesek .

A co do juki - ja wykopałam dół tak na oko 80x80 a i tak franca odrosła...

Ty to swój plan pięcioletni wykonałaś w rok
Naśladując można się wykończyć
Kasya 15:24, 11 mar 2021

Agatorek napisał(a)
Te rabaty nie będą przylegać do chodnika/kostki, bo od chodnika/kostki dzieli je skarpa.
Trochę też powiększę tą nowo powstałą rabatę, to nie będzie tak, że tylko połączę te kółka. Mam nadzieję, że wyjdzie tak, jak chcę .
Z góry patrzyłam i wydaje mi się, że to będzie dobrze wyglądać . A jak nie, to będę przerabiać .

Mniej więcej coś takiego

Oczywiście dobrze wymierzone i z ładnym łukiem na podstawie koła

A czemu aż tak bardzo regularnie ? Ja to bym bardziej nonszalancko te rabaty machnęła....
Agatorek 16:00, 11 mar 2021

Rumianka napisał(a)
wszystko w swoim czasie, albo nieco później... Tak mawiał mój szef w pracy, gdy pytaliśmy o premię

Dobre
Agatorek 16:02, 11 mar 2021

mrokasia napisał(a)

O matko!!! Aż mną wstrząsnęło, nie pomyślałam że mi moje szczeniory mogą pogryźć linie kroplujące (co je mam zamiar dopiero zainstalować)...

Ja miałam tez taki plan z linią kroplującą, ale zrezygnowaliśmy. Może Twoje szkodniki nie będą takie niegrzeczne jak moje