Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 01:35, 13 mar 2021

Basieksp napisał(a)
Nasza Aza też, chyba będzie jedynaczką, jakoś nie cieszy się specjalnie jak widzi inne psy , chociaż chciałabym żeby była bardziej towarzyska

To jeszcze młody piesek, może po prostu się boi innych psów? Ale przecież bycie jedynaczką nie jest złe
Agatorek 01:46, 13 mar 2021

Roocika napisał(a)
Agnieszka, na pewno jej nie przejdzie, nawet behawiorysta powiedziała, że mamy jej nie katować, ma jakiś uraz. Chociaż wioskowe pieski niektóre akceptuje, nie od razu się rzuca ale tylko te kurduple.
Długo pracowaliśmy, żeby w miarę "spokojnie" przechodziła obok psów, szczególnie jej wielkości suk owczarków Do dziś mam blizne na udzie po jednym starciu

Oj, to chyba rzeczywiście lepiej odpuścić.

Też mam bliznę, na ręku, i na żebrach. Akurat po Elzie, która jest najmądrzejsza z tego towarzystwa.
Latem ukąsiła ją żmija w łapę. Zawiozłam ją sama do weterynarza, eMa akurat nie było.
Z tego stresu nie pomyślałam i nie założyłam jej kagańca przed wejściem do kliniki (bo w domu normalnie dała się dotykać) i jak już w gabinecie próbowałam jej założyć (strasznie łapa ją bolała i nie dała sobie dokładnie obejrzeć, chciała gryźć), to się strasznie rzucała i przejechała mi pazurami po ręku i żebrach (jakoś wsunęła mi łapę pod bluzkę w tej szamotaninie).
Przez kilka dni jeździłam z nią na zastrzyki, to już wcześniej zakładałam kaganiec.
Ostatniego dnia już było bez kagańca (łapa nie bolała i była bardzo wesoła i towarzyska ).
Agatorek 01:47, 13 mar 2021

Rejzi napisał(a)
Oj ale masz wesoło z tymi psiakami. Ale ogród, jest nad czym pracować, będę podziwiać
Ja mam jednego psiaka, owczarka belgijskiego. Jest super kochany w domu a na zewnątrz włącza się jej zmysł obronny, co potrafi być męczące. Nawet samolot nad jej niebem nie może przeleciec heh zażarcie broni naszej rodziny przed wszystkim

Dzięki za odwiedziny .
Nad owczarkiem belgijskim też się zastanawialiśmy . Fajna rasa .
Ciesz się, że macie takiego obrońcę .
Agatorek 01:49, 13 mar 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
Temat psów więc to nie dla mnie. Nie mam kota ani psa i mieć nie będę chociaż lubię zwierzęta.

Może zmienić się pogoda na Mazowszu to będziemy grzebać w ziemi.

Pozdrawiam

Hej Ela

U mnie już dziś było całkiem ładnie, tylko miałam trochę pracy, więc nie mogłam skorzystać z tej pogody. Może jutro też tak będzie

Pozdrawiam Cię również
inka74 07:22, 13 mar 2021

Wrzuciłam u mnie umbry dorosłe jak wyglądają
Agatorek 08:59, 13 mar 2021

Właśnie byłam u Ciebie i widziałam . Dziękuję
Ładne korony i pnie, takie grubaski
Basieksp 16:53, 13 mar 2021

Agatorek napisał(a)

To jeszcze młody piesek, może po prostu się boi innych psów? Ale przecież bycie jedynaczką nie jest złe

Mam wrażenie, że ona dużo rzeczy się boi, przez to mocno szczeka, goni samochody, na spacerach ciągnie smycz, musi się jeszcze dużo nauczyć
Agatorek 18:23, 13 mar 2021

Moje w ogóle nie potrafią dobrze chodzić na smyczy . Jak jedziemy do weta do miasta, to wyglądają jak jakieś „dzikusy” .
Pamietam jak pojechałam z Brutusem na szczepienie i zakładałam mu kaganiec już po wyjściu z auta. Trochę się nie dawał , wyglądało to tak, że się szarpie, a on się bawił . Ale jakoś dziwnie wszyscy przechodzili na chodnik po drugiej stronie ulicy .

A Mały (Zeus) to w ogóle ucieka, zanim go wsadzę do samochodu (ale on jest po „przejściach” i samochód kojarzy mu się z jazdą do weterynarza, gdzie miał robioną m.in. transfuzję).
Basieksp 18:47, 13 mar 2021

Akurat z samochodem to nam się udało sama wskakuje, zabieramy ją czasami do miasta na "spacery" ciągnie nas i sapie przy tym, a zabieramy ją do parku, jest tam nawet plac zabaw dla psów, ale z nią wchodzimy tam na smyczy, jak nikogo tam nie ma
Agatorek 18:59, 13 mar 2021

A może popróbuj zakładać jej smycz, jak wychodzisz do ogrodu? Może się oduczy ciągnąć?