Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Doranma 22:06, 11 mar 2021

Agatorek napisał(a)

Tak, w tych miejscach jest trochę niżej, no i tutaj mam tez wysoko wodę gruntową, więc dzięki oczkom woda nie stoi po dużych opadach czy śnieżnej zimie
I psy mają radochę

Zachęcasz mnie do tego, by jednak zrealizować plan budowy suchego strumienia, który by zbierał nadmiar wody po zimie czy opadach. U mnie też wody gruntowe wysoko i do tego glina.
Patrzę z podziwem na szerokie połacie Twojej posesji - będzie piękny ogród ☺
Agatorek 23:43, 11 mar 2021

Mam nadzieję, że taki będzie , za jakiś czas .

Mam jeszcze jedno miejsce, gdzie po opadach stoi woda, na „tyłach”, pewnie tam przerzucę tą zalegającą ziemię z oczka.
KasiaBawaria 10:27, 12 mar 2021

Agatorek napisał(a)
Hej Madzia
Miło, że wpadłaś , zapraszam częściej .

Teraz trochę tu nudno, ale za jakiś miesiąc będzie się więcej działo .

O ile śniegu już nie będzie .

A psy są zazdrosne. I to jak. Stanę przy jednym, zaczynam głaskać, zaraz lecą kolejne . Albo siadam na ławce, to wszystkie się pchają, żeby być jak najbliżej. I jeszcze potrafią na siebie warczeć lub odciągać za łapę .

Smiac mi sie chce, pamietam takie zachowania psow, jak mialam wiecej niz jednego u nas za jakis czas tez sie pewnie drugi pojawi
Agatorek 12:09, 12 mar 2021

Im więcej psów, tym weselej
mrokasia 12:14, 12 mar 2021

Agatorek napisał(a)

A psy są zazdrosne. I to jak. Stanę przy jednym, zaczynam głaskać, zaraz lecą kolejne . Albo siadam na ławce, to wszystkie się pchają, żeby być jak najbliżej. I jeszcze potrafią na siebie warczeć lub odciągać za łapę .

Masz rację, u mnie to samo .
Margerytka40 12:19, 12 mar 2021

Agatorek napisał(a)

Im więcej psów, tym weselej

Mnie wystarczą moje dwa i stwierdziłam, że to ostatnie. M mi nie wierzy ale tak postanowiłam. No chyba, że jakiś maleńki kurdupelek kiedyś
Roocika 13:12, 12 mar 2021

A moja schroniskową sunia nie cierpi psów, kiedyś myśleliśmy o drugim ale niestety nie da rady, musi zostać jedynakiem...
Agatorek 13:25, 12 mar 2021

mrokasia napisał(a)

Masz rację, u mnie to samo .

Margerytka40 napisał(a)

Mnie wystarczą moje dwa i stwierdziłam, że to ostatnie. M mi nie wierzy ale tak postanowiłam. No chyba, że jakiś maleńki kurdupelek kiedyś

U mnie też miało się skończyć na dwóch .
Ale tez jest różnica, czy psy są w domu, czy cały czas na zewnątrz .

Roocika napisał(a)
A moja schroniskową sunia nie cierpi psów, kiedyś myśleliśmy o drugim ale niestety nie da rady, musi zostać jedynakiem...

Może kiedyś jej przejdzie .
Myślę (może się mylę), ze jakby drugi piesek był szczeniakiem, to może tak by na niego nie reagowała.
KasiaBawaria 14:41, 12 mar 2021

A twoje sa na zewnatrz?Moj 32 kg w domu, ale duzo spedzamy razem czasu na wedrowkach i treningu
Agatorek 14:51, 12 mar 2021

KasiaBawaria napisał(a)
A twoje sa na zewnatrz?Moj 32 kg w domu, ale duzo spedzamy razem czasu na wedrowkach i treningu

Moje są na zewnątrz. Na wolnym wybiegu . Do kojca trafiają bardzo rzadko, jak przyjeżdża ktoś obcy, więc na krótko. Przeważnie jestem w domu cały czas (już przed pandemią pracowałam zdalnie), więc towarzystwo człowieka mają zapewnione, szczególnie od wiosny do jesieni, gdy dużo czasu spędzam na dworzu.

Tylko Elza (owczarek australijski) przez swoje pierwsze dwa lata była w mieszkaniu, ale cały czas ją roznosiło , więc trafiła do nas.