Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Magara 22:53, 24 paź 2023

Agatorek napisał(a)
Gosia, dziś zrobiłam fotkę w słońcu

Aga, planuję dożyć czasów jak to wszystko Twoje będzie wielkie i będziesz pokazywać foty, a ja je zobaczę
Agatorek 23:39, 24 paź 2023

Tarciu, ja jeszcze w czwartek, jak nie będzie padać, wykopię juki z takiej góry ziemi, którą eM ma zlikwidować (wywieźć za ogrodzenie) . No urosły mi tam. Trochę mi ich szkoda, posadzę je koło bramy, między wierzbami.
Później tylko dołowanie klonów i koniec. Nie mam czasu już .

Dziękuję Anetko
Z jednej strony chciałabym jeszcze więcej rabat i roślin, ale nie dam rady tego ogarnąć .

Lidka, byłam

Gosia, sama zostałam wielokrotnie skuszona tu na forum . Gdyby nie zdjęcia innych ogrodów, to pewnie nie miałabym takich różnych gatunków .

Sylwia, psy nie będą miały dostępu. Nie będą nawet wchodzić na płytki. Basen będzie miał ogrodzenie - balustradkę z różami, od Pana kowala . Plus zamykane zadaszenie, które spełnia też rolę bariery.

Głównie chodzi o stan wody po psiej kąpieli, niż stan psiej skóry . Teraz chemia basenowa jest bardzo słaba, tzn dobrze działa, ale nie podrażnia. Przecież człowiekowi też by zaszkodziło, a pies jednak ma większą barierę w postaci sierści.

Magarku, też bym chciała dożyć czasów, kiedy będę miała wielkie drzewa na działce i nie będą to tylko brzozy i wierzby za ogrodzeniem.
Sosny już ładnie urosły, mają grube pnie i po kilka metrów wysokości. Także może doczekamy
Alija 20:51, 26 paź 2023

Agatorek napisał(a)

Agnieszko, prawdziwa złota polska jesień, przepiękne kolory w Twoim ogrodzie.
Basen do pozazdroszczenia (tak pozytywnie oczywiście).
Czas szybko leci, ani się nie obejrzysz, a będziesz miała wspaniały prywatny park.
Polon 17:41, 27 paź 2023

Hej Aga, niewiarygodne te czerwienie, szok, że liście mogą mieć takie kolory
Zdjęcie z balkonu - dobrze, że jest altana, to jakąś proporcję można złapać busz jak cholera już jest )

Ciekawe, jak często uda Ci się korzystać z basenu , oby nie tak jak z altany i innych ogrodowych „rzeźb”
Skorzystałam z Twojej rady z dostawą roślin z Pechcin, chwilę poczekałam, ale udało się załapać na dostawę do innego większego odbiorcy i mam piękne roślinki
Monika83 18:07, 29 paź 2023

Agatorek napisał(a)
Ależ cudne przebarwienia!❤️ piękna jesień w Twoim ogrodziea basenu zazdroszcze tak pozytywnie
ajka 18:31, 30 paź 2023

Aguś pewnie jakiś ciekawy wypad się szykuje, czuję to

Dużo pięknej czerwieni u ciebie w ogrodzie.

Basen wygląda super. Nie boisz się sadzić takiej dużej ilości drzew liściastych wokół basenu? Obyś później nie musiała biegać non stop i czyścić. Koleżanka ma brzozy przy basenie i strasznie narzeka.
Agatorek 07:11, 02 lis 2023

Alicjo, dziękuje . Teraz juz część liści opadła, niestety.

Polon, fajnie, że udało Ci się z dostawą roślin . Myślę, że z basenu będę częściej korzystać niż z altanki .

Monika, dziękuję

Aniu, dzięki.
Przy basenie będą drzewa liściaste, ale nie śmiecące, czy pylące. No i mamy też zadaszenie, więc basen przez czas, kiedy nie będzie używany, będzie chroniony. Kupiliśmy też odkurzacz jeżdżący po dnie i ścianach basenu, więc tego sprzątania może nie będzie tak dużo. Najwyżej po roku przesadzę te drzewa .

Wyjazd będzie ciekawy, owszem. Ale ze względów osobistych przełożyłam na luty.
Agatorek 07:54, 18 lis 2023

Hej

Najpierw zaległe zdjęcia gruszy dla Justyny . Na żywo kolory są dużo ładniejsze, niestety trudno złapać je na zdjęciu .

Agatorek 07:56, 18 lis 2023

A dziś rano zastałam taki widok ❄️

Jeszcze trochę ciemno, bo robione około 7
Basieksp 08:21, 18 lis 2023

Ojoj, zima. Niech lepiej jeszcze chwilę poczeka, ja będę dziś dalie, dopiero wykopywać