Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Judith 09:11, 18 lis 2023

Cześć Agnieszka. U mnie to samo za oknem .
Kordina 09:35, 18 lis 2023

Ojej! Idzie zima? No niemożliwe u mnie jeszcze jesień, dopiero zaliczyłam pierwszy przymrozek. Aga co się udało zrobić z basenem? zabezpieczony na zimę?
Agatorek 09:53, 18 lis 2023

Basiu, myślę, że snieg się roztopi, na razie mrozów nie ma w prognozach

Hej Judith

Bożenko, Panowie od basenu skończyli prace pod koniec października, także basen już sprawdzony, zadaszony i przygotowany na zimę (woda spuszczona poniżej skimmerów, dodany chlor, wlany specjalny specyfik przeciwko zamarzaniu itp)
Nie mam fotek, tzn mam dzisiejsze, zaśnieżone

Na fotce widać niebieską folię na zadaszeniu, ściągniemy ją na wiosnę, będzie mniej mycia .

Udało mi się też posadzić drzewka przy basenie.
Po lewej stronie są same klony: palidiski, palmowy Peve Chameleon, ussuryjski North Wind, palmowy Deshojo i ussuryjski bezodmianowy. Po prawej stronie są 3 kruszyny. Reszta, czyli byliny i trawy, wiosną.
Mam 0 doniczek w szkółce!

No i czekam na płotek od Pana kowala.

A taki widok z balkonu
Pięknie jest ❤️❄️
Rumianka 10:05, 18 lis 2023

Ojej zaczyna się biała pora roku...u nas jeszcze nie było sniegu, ale to tylko kwestia paru dni z pewnoscią... Widoczki ośnieżonego ogrodu wyglądają fajnie ale tylko z domu, gdzie cieplutko...przynajmniej ja tak wolę...
Agatorek 10:20, 18 lis 2023

Pamiętam Elisko opady śniegu u Was… mam nadzieję, że tym razem będzie ich mniej
Kordina 10:41, 18 lis 2023

Wygląda imponująco, oj co to będzie latem
LIDKA 12:50, 18 lis 2023

Aguś to chyba Ty zrobiłaś pierwsze zimowe zdjęcia tego roku na O.
Pięknie jest- potwierdzam.
Gruszka_na_w... 13:05, 18 lis 2023

Monochromatyczny ogród wygląda równie pięknie jak ten w jesiennych przebarwieniach. Widoki z balkonu zapierają dech. Ślicznie jest.
Zadaszenie basenu bardzo elegancko wpisuje się w nasadzenia.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Agatorek 18:07, 18 lis 2023

Bożenko, latem będzie relaks .

Lidka, dziękuję ❤️

Dziękuję Haniu . Zrobiłabym więcej zdjęć, ale trochę zmarzłam, bo musiałam otrzepać kilka drzewek i krzewów. Śniegu napadało co najmniej 10 cm. Takiego mokrego i ciężkiego.

Oczywiście zima mnie zaskoczyła, nie związałam jeszcze traw … teraz leżą. Jak śnieg się roztopi, to nadrobię zaległości.
Alija 19:26, 18 lis 2023

OMG, jaka zima u Ciebie. Widoki piękne. U nas jeszcze nie, śnieg rano padał, ale zaraz stopniał.