Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

anuska2507 12:42, 21 kwi 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

W Nałęczowie razem z dziewczynami lubelskimi zwiedzałyśmy pewien ogród i tam na rabatach ozdobnych pośród niższych roślin rosły sobie truskawki. Może to jakiś pomysł dla Ciebie.

U mmie też truskawki z doniczki przerosły i rosną sobie pod klonem palmowym ale nie owocują, bo mają sporo cienia
nicol21 22:07, 21 kwi 2026

Rzeczka błękitna super. a na żywo to na pewno jeszcze fajniejsze wrażenie jest.
Ogród wymuskany pięknie.
Będziesz miała szał ciał w tym roku.
Tylko 7 piwonii masz?! Gdzie sie pani uchowałaś?! Ale ostrzegam, bo jak zaczhniesz lubieć to później ciężko o zdrowy rozsądek

Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
LIDKA 22:25, 21 kwi 2026

nicol21 napisał(a)
Rzeczka błękitna super. a na żywo to na pewno jeszcze fajniejsze wrażenie jest.
Ogród wymuskany pięknie.
Będziesz miała szał ciał w tym roku.
Tylko 7 piwonii masz?! Gdzie sie pani uchowałaś?! Ale ostrzegam, bo jak zaczhniesz lubieć to później ciężko o zdrowy rozsądek

Pilnuje się trochę bo mam wszystkiego dużo i już widzę cechy zbieractwa choć do niektórych tu obecnych mi daleko. Na razie domunuja hortensje i róże.
Juzia 22:36, 21 kwi 2026

U ciebie cechy zbieractwa????
Hahaha!

Z szafirków to nie rzeczka tylko jakiś kanał!
Rzeka ma zakręty... a twoje szafirki to jak w wojsku.

Mi się mini warzywnik podoba chwilowo najbardziej
LIDKA 23:01, 21 kwi 2026

U mnie wszystko musi rosnąć w linii, , szpalerach, rządkach, liniach prostych. No taki czuję mus!
Mini warzywnik też mnie cieszy.
Józia ♥️♥️♥️
mrokasia 08:10, 22 kwi 2026

LIDKA napisał(a)
U mnie wszystko musi rosnąć w linii, , szpalerach, rządkach, liniach prostych. No taki czuję mus!
Józia ♥️♥️♥️

Najlepsze jest to, że podoba mi u Ciebie ta geometria choć u siebie mam zupełnie inaczej
ewsyg 08:15, 22 kwi 2026

U mnie gaura też nie przeżyły. Teraz myślę czym je zastąpić. Tylko, czy one są do zastąpienia?
LIDKA 08:34, 22 kwi 2026

ewsyg napisał(a)
U mnie gaura też nie przeżyły. Teraz myślę czym je zastąpić. Tylko, czy one są do zastąpienia?

Ewa może jeszcze poczekaj z zastępowaniem. One nie są takie wczesne. Początkiem maja myśle że można coś orzec. Też na niektórych kępach nie widzę liści a w zeszłym roku też się martwiłam i wszystkie ożyły.
LIDKA 08:35, 22 kwi 2026

mrokasia napisał(a)

Najlepsze jest to, że podoba mi u Ciebie ta geometria choć u siebie mam zupełnie inaczej

Kasia ja mam upodobanie do Twojego stylu choć całkiem inny jest. I świetnie komponujesz rabaty i nie boisz się nieoczywistych zestawień typu juki -stipa. ♥️♥️♥️
TAR 08:48, 22 kwi 2026

LIDKA napisał(a)
Józia ♥️♥️♥️

I bardzo dobrze. Pieknie sie roznimy. Nie wszystkie ogrody musza byc z zakretasami. Te geometryczne tez sa piekne.
A na tej najwiekszej jak wszystko kwitnie to jest szal.

Gaury u mnie zaczynaja dopiero powoli wychodzic. Te najmniejsze i najmlodsze. Trzeba poczekac przynajmniej do polowy maja. Nie ma co wymieniac wczesniej. Wiosna jest zimna i sucha. Zima byla dluga. Ja czekam. Ale nigdy nie podejrzewalam siebie o taka cierpliwosc