Od soboty tydzień czy dwa temu co było tak zimno, ale mieliśmy zapewnioną opiekę nad dzieckiem i działaliśmy obydwoje w ogrodzie, rozumiem wreszcie fenomen ogrodniczek i skąd nazwa dla tego typu spodni. Niby miałam dłuższą bluzkę, bluzę na suwak i kurtkę, ale ruchy przy pieleniu powodowały podciąganie się bluzki do góry i odsłanianie dolnego fragmentu pleców. Poczułam wtedy potrzebę posiadania ogrodniczek i planuje takie zakupić i uniknąć smarowań maścią rozgrzewającą "końską" na obolały fragment.
Twoja lista prac ładnie się przekształca w listę prac odhaczonych. Co to żonkili to uzbierałaś już pokaźną ilość, różne odmiany? To by Ci wydłużyło trochę okres ich kwitnienia. Spotkałaś jakieś białe podczas zakupów?
Nooooo, nieźle popracowane . Fajna ta obwódka z narcyzów.
U mnie gaury zaczynają się budzić. Bardzo nierówno startują. Codziennie zaglądam do nich i wypatruję nowych kiełków. Mam nadzieję, że wszystkie przeżyły.
Z takich samych powodów chciałam te ogrodniczki. Kupiłam dzinsowe na temu. Ogladałam robocze spodnie tu w pl ale drogo mi sie wydawało.
Ten dzins jest dosc gruby ale elastyczny. Fajnie sie pracuje bo mie musisz co chwile ciuchów poprawiac. Jeszcze bezrękawnik sobie jakis kupie.
Narcyzki mam tet a tet w przewadze
Dwie inne odmiany z lidla , kartki gdzieś mam ale nazwy mi uciekły. Jedne białe a jedne żółte pełne.
Białe mam też z giełdy cebulki. Wyszły liście i stoją w miejscu. Może dlatego że w donicy.
Na dniach przesadzę je do gruntu.
Inne z giełdy żółte mi zgniły w 2 donicach. Przyczyna nieznana bo nie miały zbyt mokro.
Wczoraj chciałam zobaczyć czemu liście schną. Miały taki niebieskawy nalot wkoło szyjek liści.
Wywaliłam razem z tą ziemią.
Też zauważyłam że nierówno startuja. Niech rosną bo potrzebuje gałązek do ukorzeniania. Przetaczniki też mam w planie spróbować w wodzie z gałązek ukorzeniać.
Nieźle się namaczałaś łopatką .
Ja mam mam podobną obwódkę wokół szamba i super to wygląda, u Ciebie będzie szał . Ja kupuję zawsze wiosną kwitnące w doniczce do domu, a potem jesienią je dosadzam w ogrodzie.