Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Gruszka_na_w... 20:23, 10 kwi 2025

LIDKA napisał(a)
Jakiś drugi siarczan chyba potasu powinno sie rodkom dawać jesienią ale jeszcze tego mie praktykowałam.Hania Gruszka o tym pisała.

Siarczan potasu odpowiada za tworzenie się pąków kwiatowych na następny sezon, dlatego ten nawóz sypie się tuż przed ich tworzeniem. Zwykle jest to czas po zakończeniu tegorocznego kwitnienia. Sypię ten siarczan po sporej garści wokół krzaka pod koniec czerwca, najpóźniej na początku lipca. Rododendron zawiązuje pąki gdzieś na przełomie lipca i sierpnia.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
LIDKA 22:04, 10 kwi 2025

Hania dzięki. Jeszcze nie praktykowałam ale kupie.

Moje rodki w pąkach i bedą kwitły.
Gruszka_na_w... 13:17, 11 kwi 2025

LIDKA napisał(a)
Hania dzięki. Jeszcze nie praktykowałam ale kupie.

Moje rodki w pąkach i bedą kwitły.

Ty swoje rodki tak bogato dokarmiasz innymi środkami, że z pewnością któryś z nich zawiera siarczan potasu. Może ten magiczna siła?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
LIDKA 13:25, 11 kwi 2025

Moze i ma ale nie sprawdzałam. Tej magicznej siły uzywam jak mi sie nie chce mieszac mikstury Bogdzi.
sylwia_slomc... 21:09, 11 kwi 2025

Niesamowite tempo przyrostu rodków u Ciebie. To moje w takim razie stoją ze wzrostem w miejscu( choć jednak rosną )
TAR 22:20, 11 kwi 2025

Chyba tez musze uzyc miksturki. Choc moje dopiero rok temu sadzone. Ale padaki dostalam ze sklepu, teraz sa calkiem ladne. W dolek dalam siarki, kory kompostowanej, igliwia i obornika mieszanki koniaka z owczym. A sa w suchej glebie to i lyzeczke hydrozelu na dolek.
Patrycja_KG_Lu 07:54, 12 kwi 2025

TAR napisał(a)
Chyba tez musze uzyc miksturki. Choc moje dopiero rok temu sadzone. Ale padaki dostalam ze sklepu, teraz sa calkiem ladne. W dolek dalam siarki, kory kompostowanej, igliwia i obornika mieszanki koniaka z owczym. A sa w suchej glebie to i lyzeczke hydrozelu na dolek.

Ten koniak z owczym to stary czy świeży? Wymieszałaś to wszystko? Ile siarki na krzak?
Joann 21:04, 12 kwi 2025

Lidko, nie nadrobię, ale u Ciebie widzę cały czas coś się dzieje! Sciskam:*
LIDKA 10:03, 13 kwi 2025

Hey Dziewczyny i Chłopaku?

Dziś tak ciepło że pierwsza kawa na tarasie w piżamce i klapeczkach.

Niestety mój dzień pracy zawodowej.

Miłego dnia wszystkim
Marcin89 10:08, 13 kwi 2025

Jestem jestem, jak zwykle Miłego dnia