Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 11:58, 13 lut 2025

Kordina napisał(a)

Cudne zdjęcie szczurków nie wspominając o cyklamenkach, imiona też mi się podobają, ciekawe czy fonetycznie dla kocich uszu do rozpoznania?

Kocurek reaguje na imię, dziewczyny nie. Ale on był jako pierwszy udomowiony. One znaczenie później.
April 11:59, 13 lut 2025

Magara napisał(a)
Nie wiem co cudniejsze z tego co pokazujesz

Szczurki to stanowczo Mazowiecki Leśny - genetycznie spokrewniony z Kaszubskim Leśnym - nie mam żadnych wątpliwości

Cudne te twoje. Jak klony moich
April 12:02, 13 lut 2025

TAR napisał(a)
Do mnie dzis przyjda derenie, ciekawe jaki bedzie ich stan daj znac jakie sadzonki dostalas, wczoraj dotarły do mnie przywarki, jeszcze ich nie rozpakowałam.
Kłacza cyklamenow, piwonii i zamowione skimmie dostane ok. 5 marca. Wczesniej nie bylo sensu sciagac. Nie mam gdzie trzymac. Na zewnatrz ciagle mrozy troche sie boje by nie zmarzły. Te kilka dni zapowiadanych mrozow musze przetrzymac w garazu, potem w kartonie chyba przełoże do podcienia, tam jest w miare zacisznie. Doniczki osłonie włoknina, powinny dotrwac.

Też się zastanawiam gdzie trzymać. Albo w garażu albo w pracowni ale tam aż 15 stopni, chyba za dużo.
April 12:06, 13 lut 2025

Przyszły derenie Teutonia,Copacabana, Schmeterling, hortensja piłkowana Avelroz i lilak Miss Ellen Willmott.
Zapakowane średnio ale i tak dały radę. Sadzonki bardzo ładne, dobrze ukorzenione

LIDKA 12:17, 13 lut 2025

Ładne te sadzonki dereni. Takie kształtne.
TAR 12:45, 13 lut 2025

Sadzonki rewelacja. Licze, ze moje tez beda takie ładne, w koncu to samo źródełko zakupu kurier zazwyczaj przyjezdza do mnie ok. 14-tej
TAR 13:29, 13 lut 2025

Doszla i do mnie paczka, zapakowana solidnie ale jakas mała choc ciezka. Mam nadzieje, ze sadzonki beda rownie okazale, jak nie to sie wkurze Rozpakuje dopiero po dowiezieniu ich do domu.
Makao 15:28, 13 lut 2025

Śliczne derenie i ładne sadzonki. Fajny zakup
TAR 18:24, 13 lut 2025

Otworzylam paczke. Sadzonki podobne wielkosciowo. Choc te innych zawsze wydaja sie ladniejsze

Jednak za te ceny to sadzonki petarda. Lilaki nie sa wysokie ale dosc szybko rosna wiec spoko. Ciski lekko zżolkłe na koncowkach nie wiem czy od mrozu czy zbyt malo wody. Ale i tak je planuje mocno przyciac. Ogolnie jestem zadowolona z zakupu. Musze podsypac ziemi do 2 doniczek z dereniami, bo wysypana i korzonki na wierzchu
MartaCho 18:29, 13 lut 2025

Cudne zakupy! Takie okazy to sama radość. Nie pozostaje zatem nic innego, jak poprosić o namiar na sklep