Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 09:32, 11 lut 2025

Miskantowo napisał(a)
Taaaa, skąd my to znamy.
Wzięcie do domu stworzenia aby znaleźć mu rodzinę…
Jezeli kończy się na jednym noclegu takiego kota/psa to ten zabieg może się nawet udać.
Po dwóch nocach stoimy na z góry przegranej pozycji.
Żaden dom nie jest już wystarczajaco dobry i bezpieczny dla NASZEGO psa czy kota.

Wioleta, moje wszystkie psy były przygarnięte, koty kiedyś też. Tylko maine coony z hodowli. Ale znów najwyraźniej wracam do korzeni i znów są znajdki. Dzika kotka okociła się u nas w psiej budzie, zajęliśmy się więc maluchami i tak już zostało. Zwłaszcza że o dziwo pies, który zawsze gonił koty, najwyraźniej też maluchy zaadoptował
April 09:33, 11 lut 2025

TAR napisał(a)

Juz teraz są. Rasowe przytulasy

Masz rację, to zdecydowanie TA RASA
April 09:34, 11 lut 2025

Gosialuk napisał(a)
Tar bardzo mi się podoba to określenie.
Jolu dużo radości, w końcu rodzina się powiększyła.

Gosia, dzięki
April 09:38, 11 lut 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Te wielkomiejskie ceny są szokujące. U siebie za wizytę z psem lub kotem nie zapłaciłam nigdy więcej niż 100/150 zł. Ta wyższa związana jest z dopłatą za leki.
Kociaki wyglądają uroczo. Młoda krew w stadzie dobrze robi i właścicielom, i samym zwierzakom.
U Tarci ta metoda się sprawdziła.

Haniu, same badania ponad 200zł, plus zabieg. Wiadomo że sterylizacja u kotek to jednak skomplikowany zabieg, narkoza, leki, ciuszek ochronny itp.
Dokładnie tak, poszłam przykładem Tarci, zanim starsze pokolenie odejdzie, przyuczy młode do życia domowego. A zarazem samo zdobędzie trochę energii na starość.
Młode od razu wiedziały jak utrzymać czystość w domu, zero stresu dla właściciela. Dla mnie to bezcenne
April 09:39, 11 lut 2025

TAR napisał(a)
To prawda. Senior po smierci Wicia Pierwszego mial depresje i mialam obawy, że za chwile pojdzie za nim. Pojawienie sie Wicia Drugiego dalo jego zyciu sens. A jak pojawil sie Karolek to juz pelnia szczescia. Do tego ogrod i Senior odzyl. Byl z nami jeszcze 2 lata.

Miałaś świetny pomysł, sprawdziło się u ciebie. I już widać, że i u mnie działa
April 09:41, 11 lut 2025

Magara napisał(a)
Sterylizacja na koszt gminy to raczej tych bezdomnych kotów - Aprilkowe na bezdomne nie wyglądają
Raczej na domowe i rasowe - Mazowiecki Leśny )

No już nie są bezdomne, bardzo szybko się zadomowiły
Rasa mazowiecki leśny Też fanie brzmi
Tymczasem dostały imiona: Suri, Ari i Lori a grupowa nazwa "szczurki"
April 09:43, 11 lut 2025

Miskantowo napisał(a)

Ja mam wielkomiejskiego weterynarza, u którego ostatnio za wizytę z kotką teściowej zapłaciłam 50pln.
On jest specyficzny bardzo ale uwielbiam go. Mam tez do niego zaufanie.

Kotka teściowej po długiej liście badań została u osiedlowej pani doktor zdiagnozowana jako przypadek beznadziejny (mocznica, 1-2 miesiące życia)
Zapakowałam obie do taksówki i pojechałyśmy do tego mojego weta.
Rzucil okiem na wyniki. Powiedział, po kiego grzyba aż tyle ich robili. Pobrał krew żeby zobaczyć co się zmieniło przez dwa dni.
Powiedział, ze kot owszem, ma chore nerki ale żadnej mocznicy nie ma.
Poszedł na zaplecze. Wrócił z małą tubka czegoś. Posmarował Kici tym specyfikiem wnętrze ucha…
Kazał zadzwonić pod koniec dnia. Oon będzie już mial wyniki a chce wiedzieć czy zaczęła jeść bo to jest teraz najważniejsza rzecz.
Dal jeszcze jakiś zastrzyk i zainkasował 100 złotych polskich.

Kotka w domu rzuciła się na żarcie (smarowidło do ucha to były jakieś psychotropy)
Wieczorem zadzwoniłam i doktorek powiedział, ze kotu się bardzo nie pogorszyły wyniki od tych poprzednich a skoro zaczęła jeść to będzie żyć. To było dwa lata temu. Kotka ma teraz 17 lat.

No szkoda że u mnie nie ma takiego veta w okolicy.
April 09:44, 11 lut 2025

Miskantowo napisał(a)

Moja kotka trafiła do mnie z zaleceniem „bez innych kotów”.
Jest słodka, łazi za mna jak pies, gramoli się na kolana i układa na mnie kiedy tylko przyjmę pozycję horyzontalną ale towarzystwa innych kotów nie toleruje kompletnie.
Zmienia się wtedy w diabła tasmańskiego z kreskowki.

Wypisz, wymaluj moja kotka
Makao 09:49, 11 lut 2025

U nas jeszcze z cenami weta nie jest tak źle ale w ostatnich dwóch latach ceny troszkę podnieśli. Ale i pracowników mają dużo więcej. Jak nie zaglądam przez pół roku to zawsze ktoś nowy jest. Kiedyś właściciele sami ogarniali a teraz oni zajmują się poważnymi/operacyjnymi sprawami a od pozostałych mają pracowników.

Co nie zawsze idzie w parze z jakością ale mam swoich wybranych pracowników i im ufam.

Wasze szczurki cudne. Mają bardzo dużo szczęścia że do Was trafiły. Nie mogę się doczekać spotkania z nimi bo ja kociara straszna jestem
mrokasia 10:08, 11 lut 2025

April napisał(a)

No już nie są bezdomne, bardzo szybko się zadomowiły
Rasa mazowiecki leśny Też fanie brzmi
Tymczasem dostały imiona: Suri, Ari i Lori a grupowa nazwa "szczurki"

Śliczne imiona .