Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Monia81 07:49, 13 maj 2025

Jola, Ty jak skubniesz rabatę, to już wygląda tak, jakby tam była cały czas no cudny masz ten las pytałaś o naparstnice rdzawe u mnie, ja ich nie mam, pewnie dostałaś od kogoś innego a gaura dała radę?
April 08:07, 13 maj 2025

Magara napisał(a)
Jola, trzymam kciuki za kocurki wszystkie, za senioralne towarzystwo - najmocniej
Może faktycznie tak być, że dwa męskie egzemplarze jakieś rozmowy na szczycie miały - i wyszło na to, że terytorium za małe na dwa samce Być może jakieś ustalenia zostały poczynione, że jak staruszek odejdzie to młody będzie mógł wrócić???
Obserwuję koty od prawie ośmiu lat - one mają jakieś swoje zasady, porozumienia, terytoria, traktaty, sejmiki - wiem, gadam jak wariatka, ale tak jest Widzę, że hierarchia w kociej społeczności jest bardzo ważna.

Nowa rabatka superowa Ale że Ty sama? Te krawężniki??? A ja się nad Małżonkiem użalałam

Ja te koty mam od 11 lat. Wcześniej też był rudzielec ale po przeprowadzce z bloku do domu nie ogarnął terenu i długo ogrodem się nie nacieszył. Zginął pod kołami. Ale był sam, nie mogłam obserwować relacji. Teraz, w grupie, łatwiej obserwować zależności stadne.

Nad małżonkiem się użalałaś to znaczy że ja też na odrobinę współczucia mogę liczyć
April 08:09, 13 maj 2025

Miskantowo napisał(a)
Podziwiam za pomyśl i realizację.
Kobieta pracująca to się żadnej pracy nie boi

Podoba mi sie bardzo ten bluszcz porastający drzewo. Mam sentyment do bluszczu po moim irlandzkim mikroskopijnym ogrodku.

Wioleta, ja bluszcze mam na wielu drzewach. To było pewne ożywienie i zróżnicowanie przy setce wysokich sosen. Mam też na sosnach hortensje i rozwarki japońskie. Fajnie urozmaica. Choć bluszcz wymaga nadzoru niestety.
April 08:12, 13 maj 2025

Monia81 napisał(a)
Jola, Ty jak skubniesz rabatę, to już wygląda tak, jakby tam była cały czas no cudny masz ten las pytałaś o naparstnice rdzawe u mnie, ja ich nie mam, pewnie dostałaś od kogoś innego a gaura dała radę?

A to może Magda dała mi te naparstnice. Dostałam jak mnie odwiedziłyście. Nie pamiętałam dokładnie co od kogo w tym amoku gościnnym Wiem, że od ciebie była gaura i brunnery. I tak, gaura dała radę Mimo trudnego miejsca, bo słoneczne mam tylko trudne
Juzia 09:58, 13 maj 2025

Ożesz.ku.! Ale że jak? że sama te krawężniki?!?!?!

Brawo!
Piękna robota!
I od razu wygląda jakby tam było od zawsze! Tak się robi!

W życiu tyle wykrzykników na raz nie napisałam
Magara 22:41, 13 maj 2025

April napisał(a)

Nad małżonkiem się użalałaś to znaczy że ja też na odrobinę współczucia mogę liczyć

Całe moje współczucie przekierowuję na Ciebie
April 06:38, 14 maj 2025

Juzia napisał(a)
Ożesz.ku.! Ale że jak? że sama te krawężniki?!?!?!

Brawo!
Piękna robota!
I od razu wygląda jakby tam było od zawsze! Tak się robi!

W życiu tyle wykrzykników na raz nie napisałam

Ach te emocje

Aż mnie korci żeby policzyć ile krawężników położyłam w całym ogrodzie przez te parę lat
April 06:39, 14 maj 2025

Magara napisał(a)

Całe moje współczucie przekierowuję na Ciebie

Nie, nie chcę całego podzielę się z twoim małżonkiem, no nie jestem pazerna
Ale lubię żeby czasem ktoś mnie pogłaskał po główce. No nie jestem z kamienia Choć mój emuś by się żywo sprzeciwił tej tezie
Kasya 06:52, 14 maj 2025

Przychodze w poszukiwaniu amsonii ale w lesie ciezko znalezc
April 07:01, 14 maj 2025

Kasya napisał(a)
Przychodze w poszukiwaniu amsonii ale w lesie ciezko znalezc

No to mnie zagięłaś. Zaczęłam szukać czy mam jakieś zdjęcia tego miejsca. Zbyt byłam zajęta poszerzaniem rabaty.
Ale znalazłam sprzed ponad tygodnia.