Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Kasya 06:53, 08 maj 2025

April napisał(a)
Mój kotek też miał obróżkę z danymi. Dopóki miesiąc temu ta obróżka omal go nie zabiła. Niby specjalna, z gumką żeby w razie zaczepienia zrzucić. Ale smyk tak się okręcił że już nic nie dało rady. Pewnie cały dzień tak wisiał, ale zaniepokoił nas cichy pisk wieczorem i znaleźliśmy biedaka. Teraz poszedł bez "oznaczeń". Jeśli znalazł nowy dom, trudno. Zainwestowałam sporo kasy na leczenie i kastrację. Ale ważne żeby był szczęśliwym kotem. Gorzej jak coś się wydarzyło... Sama nie wiem czy chcę wiedzieć.

No niestety tak to jest
Koty nie sa swiadome zagrozen a sa bardzo ciekawskie
Ja nie akcepytuje zadnego ryzyka i nie wypuszczam wcale
Wydaja sie szczesliwe w domu z 3 wysokimi drapakami i duzą przestrzenią.
Zauwazylam ze jak kot nie jest wypuszczany od malego to potem nawet jak wyjdzie to bardziej sie boi i raczej trzyma przy domu
Zeby nie wychodzil poza teren ogrodu to konieczne sa zabezpieczenia
Oby nic mu sie nie stalo, trzymam kciuki
Monia81 07:29, 08 maj 2025

Też trzymam kciuki by się kicia znalazła, mojej sąsiadki kota 2 tygodnie nie było, już myśleli, że go nie znajdą, sąsiadka na Facebooku go znalazła, bo wrzucił z sąsiedniej wsi ktoś fotkę, że kota znaleźli i tak chłopak wrócił i od tego czasu, aż tak się nie oddala
tulucy 00:13, 10 maj 2025

April napisał(a)

Czyli idealne futra się zdarzają, tylko czemu nie mi?

Kupiłam tego wielosiła Sonia's Bluebell, co go upatrzyłam u ciebie. Niestety epimedium Domino nie chciał sprzedać. Zostały mu już tylko sadzonki na rozmnożenie. Miałaś farta.

Iza ma Domino chyba w nadmiarze??? Ja za rok pewnie będę dzielić, jakby co, chyba się rozrośnie. Tylko żebym nie pomyliła z tym drugim, co równocześnie kupowałam. Póki co znaczniki mam wsadzone.

Wafel 09:14, 10 maj 2025

April witam się w twoim wątku, no tu mnie jeszcze chyba nie było Mam pytanie czy ty jesteś jeszcze szczęśliwą posiadaczką klona palmowego Beni Maiko, bo gdzieś mi się przewijała ta informacja?
April 08:22, 12 maj 2025

Juzia napisał(a)

Dziękówka!
Wszystko już wiem

Powodzenia
April 08:26, 12 maj 2025

Magara napisał(a)

A tego to nie wiem gdzie się szlajała Ale miała kilka takich wyskoków. Jak zniknęła kolejny raz to ją znaleźliśmy w sąsiedniej wsi, 4 km od domu. Daliśmy po hamulcach, wygłaskaliśmy zgubę i kazaliśmy czekać, aż wrócimy z klatką. Czekała, do klatki wlazła, wróciła do domu. Najadła się, odespała, obiła wszystkich braciaków po pyskach i po kilku dniach znowu zniknęła.
Po jakimś czasie jeszcze raz taką akcję powtórzyliśmy, bo byliśmy pewni, że nie potrafi odnaleźć drogi do domu. Za tym drugim razem już się nie bawiliśmy w klatkę - Małżonek złapał kota na kolana, a ja za fajerą pobiłam rekord prędkości na odcinku 4 km Skończyło się tak samo, po kilku dniach poszła w diabły. Widzieliśmy ją w tej wiosce jeszcze parokrotnie, ale więcej na siłę nie ściągaliśmy. Tak wybrała. Smutek był, ale decyzję kota trzeba uszanować.
Leśne do łazęgi, niestety
Jola, próbowałaś go szukać w okolicy? Kocurek to może chcieć mieć własne terytorium. Dwa pozostałe szczurki to kotki? Dobrze kojarzę?

P.S. Jola, u nas miasto powiatowe, takie ceny. I to u doktora nauk Może poszukaj u siebie w okolicy?
P.S. (2) Wioletta, do Łęgowa to ja mam prawie 100 km

W domu zostały tylko kotki. Zaginął kocur. Może nie mógł się dogadać z nestorem rodu i poszukał własnego terytorium? Nic na siłę. Nestor miał być uśpiony ale go kuruję, kosztem własnego zdrowia i niewyspania. Jest lepiej. Już nie śpi w łazience ale wrócił do mnie do łóżka. Wcale mu się nie dziwię. W środę kolejna kontrola, usunięcie zęba, sciąganie płynu z ucha.... pewnie nowe leki. Kolejna kasa...

O swojej kotce to możesz bajki dla dzieci pisać
April 08:29, 12 maj 2025

Kasya napisał(a)

No niestety tak to jest
Koty nie sa swiadome zagrozen a sa bardzo ciekawskie
Ja nie akcepytuje zadnego ryzyka i nie wypuszczam wcale
Wydaja sie szczesliwe w domu z 3 wysokimi drapakami i duzą przestrzenią.
Zauwazylam ze jak kot nie jest wypuszczany od malego to potem nawet jak wyjdzie to bardziej sie boi i raczej trzyma przy domu
Zeby nie wychodzil poza teren ogrodu to konieczne sa zabezpieczenia
Oby nic mu sie nie stalo, trzymam kciuki

Kocura dalej nie ma. Pogodziłam się z tym. Już nie szukam.
Ale kotów na siłę w domu nie chcę trzymać, zwłaszcza że my lubimy jak są pootwierane okna i drzwi latem na ogród. Nie wyobrażam sobie w takich warunkach opanowania niewychodzących kotów.
April 08:31, 12 maj 2025

Monia81 napisał(a)
Też trzymam kciuki by się kicia znalazła, mojej sąsiadki kota 2 tygodnie nie było, już myśleli, że go nie znajdą, sąsiadka na Facebooku go znalazła, bo wrzucił z sąsiedniej wsi ktoś fotkę, że kota znaleźli i tak chłopak wrócił i od tego czasu, aż tak się nie oddala

Jak wróci to ok, jak nie, trudno. Pozostałe dwie dziewczyny są spokojniejsze jak jego nie ma. Może tak miało być. Trudno udomowić dzikiego kota.

Widziałam dzisiaj twoje szerokie kadry z ogrodu. No miodzio.
April 08:34, 12 maj 2025

tulucy napisał(a)

Iza ma Domino chyba w nadmiarze??? Ja za rok pewnie będę dzielić, jakby co, chyba się rozrośnie. Tylko żebym nie pomyliła z tym drugim, co równocześnie kupowałam. Póki co znaczniki mam wsadzone.

Myślę że Domino będzie dostępne latem, to sobie kupię. Muszę Izę podpytać jak jej rośnie. Mamy podobne warunki, to byłaby wiarygodna informacja. U ciebie będzie mieć słońce no i inny rodzaj gleby. Masz glinę. Jestem ciekawa jak epimedium sobie tam poradzi.
April 08:36, 12 maj 2025

Wafel napisał(a)
April witam się w twoim wątku, no tu mnie jeszcze chyba nie było Mam pytanie czy ty jesteś jeszcze szczęśliwą posiadaczką klona palmowego Beni Maiko, bo gdzieś mi się przewijała ta informacja?

Cześć. Tak, Beni Maiko mam, radzi sobie bardzo dobrze. Zaraz poszukam zdjęć. To czerwony klon na rabacie przy misie z wodą. Ja swojego nie tnę.
Teraz

W oddali

Wczesna wiosna

Tu widać pokrój zanim liście się rozwinęły